Eğitim Sitesi

Simetrik Nedir? Simetrik Hakkında Kısaca Bilgi

Simetrik Terimi Hakkında Bilgiler

Yapı-Dekorasyon Terimi Olarak Simetrik:

Bakışık. Belirli bir eksene göre aynı.

 

Beden Eğitimi ve Spor Terimi Olarak Simetrik:

1- Karşılıklı iki kısmın uygunluk gösterişi, vücudun veya bir organın karşılıklı iki kısmı arasında biçim ve hacimce benzerlik oluşu.

2- Molekülü oluşturan atomların birbirine uzaklık bakımından belli bir düzen içinde sıralanması hâli.

 

Yüzme Terimi Olarak Simetrik:

Hareketin boyu ve şeklinin ölçü alınan diğer bir hareketle aynı olması.

 

Sanat Terimi Olarak Simetrik:

Bir eksene göre iki yanda, aynı mesafede karşılıklı olarak yer alma.

 

    Benzer Yapı-Dekorasyon Terimleri

    Fancy Halı: Fancy halı tamamen pamuk fantazi polyester karışımı elyaftan imal edilmiştir. 30 mm hav yüksekliğinde 3000 gr/m2 kimyasal yapısı nedeniyle bakteri ve ev akarlarını barındırmaz. Dokuma sık ve dolgun tabana sahip olan ve çamaşır makinesinde yıkanabilen antialerjik fancy halının değişik zevklere hitap eden renkleri bulunmaktadır.

    Monokrom: Bu terim tek renkle resim yapmak anlamına gelir. Sadece bir rengin açık ve koyu tonları kullanılarak obje resmedilir. Bu tarz resimlerde arka plan çok önemlidir. Çünkü arka plan resimde kontrast yaratmada en önemli faktördür.

    Gotik: Gotlara değin anlamında olup, temel özelliği sivrilik olan ve 12. yüzyıldan sonra Avrupa'da gelişen sanat çığırını anlatmak için kullanılan terim. Gotik mimarlık örnekleri ilkin Fransa'da île-de France (Saint-Denis et Sens)'ta 1125'te görülür. Gotik mimaride üç yenilik söz konusudur: kaburgalı tonoz, dayanma ayakları (kontrforlar) arasındaki cam duvarlar ve dayanma kemerleri (payanda kemerler). Ustalıklı bir yapım sistemi ile dört köşeye yöneltilen tonozun itkisi yerçekimini yenmeye ve duvarlarda büyük pencereler açmaya olanak verir. Yapının zayıf noktalarını, yani tonozların itkisinden gelen yükü alan yerleri pekitmek için gotik yapıcılar itkiyi kalın dış kontrforlara veren payanda kemerden yararlanmışlardır.

    Deriçe: Küçük oyma kapı veya pencere.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Yapı-Dekorasyon Terimleri Sözlüğü