Eğitim Sitesi

Simetri Nedir? Simetri Hakkında Kısaca Bilgi

Simetri Terimi Hakkında Bilgiler

İnşaat Terimi Olarak Simetri:

Bakışım, tenazur.

 

Matematik-Geometri Terimi Olarak Simetri:

Eksen olarak alınan bir doğrudan, benzer noktaları karşılıklı olarak aynı uzaklıkta bulunan iki benzer parçanın birbirine göre durumu.

 

Yapı-Dekorasyon Terimi Olarak Simetri:

Bakışım. İki ya da daha çok şey arasında konum, biçim ve belirli bir eksene göre ölçü uygunluğu.

 

Sanat Terimi Olarak Simetri:

1- Bir eksene göre iki yanda, aynı mesafede karşılıklı olarak yer alma.

2- Simetri, parçaların orta eksenin iki yanında, biçimlerin, motiflerin ve renklerin eşdeş olacakları biçimde düzenlenmeleri sonucunda her iki yarımın birbirinin yansıması olmasıdır.

 

Konfeksiyon Terimi Olarak Simetri:

Bir cismin veya şeklin iki tarafının bir eksene göre birbirinin aynı olması.

 

    Benzer İnşaat Terimleri

    Eskiz Evresi: Geleneksel olarak bu evre, tasarım hizmetinin ilk basamağıdır. Bu evrede tasarımcı projenin gereklerini saptar, projenin boyut ve yapısını gösteren evrak ve çizimlerden oluşan eskiz etütlerini yapar.

    Mekan: İnsanı çevreden belli bir ölçüde ayıran ve içinde eylemlerini sürdürmesine elverişli olan boşluk. Mimari bir mekan yaratmak, geniş anlamdaki doğadan veya peyzaj mekanından insanın kavrayabileceği bir bölümü sınırlamaktır.

    İnşa Edilebilirlik: Projede, tüm hedeflere ulaşma açısından ihale, uygulama ve yorumlamada kullanılan sözleşme evrakının açık, tutarlı ve eksiksiz olması sonucu kolay inşaat yapabilme (özelliği).

    Hayat: Köy ve kasaba evlerinde üstü kapalı, önü avluya bakan, bir veya birkaç yanı açık sofa. Ankara da sergah, İzmir'de hanay, başka bölgelerde divanhane, tahta boş gibi adlarla bilinir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online İnşaat Terimleri Sözlüğü