Eğitim Sitesi

Simetri, Asimetri (Symmetry, Asymmetry) Nedir? Simetri, Asimetri (Symmetry, Asymmetry) Hakkında Kısaca Bilgi

Simetri, Asimetri (Symmetry, Asymmetry) Terimi Hakkında Bilgiler

Sanat Terimi Olarak Simetri, Asimetri (Symmetry, Asymmetry):

Simetri, parçaların orta eksenin iki yanında, biçimlerin, motiflerin ve renklerin eşdeş olacakları biçimde düzenlenmeleri sonucunda har iki yarımın birbirinin yansıması olmasıdır. Asimetri ise, orta çizgi ile bölünen karşıt yanların parçalarının eş deş olmadığı bir düzenlemedir.

 

    Benzer Sanat Terimleri

    Estetiksel Haz: Sanat yapıtları , sanat duygusuna sahip güzellikten haz alma yeteneğinde bir izleyici kitle doğururlar; bu yüzdende ta başından beri sanat , çok çeşitli yollardan haz alınacak bir gereksinim olmuştur.Kapitalist toplumlarda toplumsal üretim ile özel sahiplenme arasındaki uzlaşmaz çelişki ,yabancılaşmaya, dolayısıyla emek ile Estetiksel Haz arasındaki bir karşıtlığın doğmasına olduğu kadar ,özel haz alma yeteneğinin Estetiksel Haz'ın nesnesiyle içeriğinden ayrılmasına da yol açar.

    Ampir: Batı dillerinde "Empire" olarak tanınan sanat akımının dilimizde kullanılan şekli. Batı ülkelerinden alınan bir üslup olup, klasik antikitenin bazı özelliklerini yansıtır.

    Espas: 1- Uzam. Bir resimde nesneler, formlar ve biçimler arasındaki boşluk, mesafe, ara. 2- Boşluktaki nesnelerin, formların ve biçimlerin birbirlerine göre ön-arka plan ilişkisi.2-Resimde derinlik etkisi, mekan.

    Cella (Sella): Tapınaklarda penceresiz ve ışığı kapıdan alan, tanrı heykelinin bulunduğu kutsal bölüm.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Sanat Terimleri Sözlüğü