Eğitim Sitesi

Sil Nedir? Sil Hakkında Kısaca Bilgi

Sil Terimi Hakkında Bilgiler

Biyoloji Terimi Olarak Sil:

1. Bazı ökaryotik hücrelerin yüzeyinden dışarı doğru uzanmış, mikrotübüllerden oluşmuş, hareket etme yeteneğine sahip yapı.

2. Bazı tek hücrelilerde hareti sağlayan, yine bazı organizmaların akciğer borularında senkronize hareket ederek toz vb. partikülleri akciğerden uzaklaştıran kamçı benzeri yapı.

 

Fen Bilimleri Terimi Olarak Sil:

Bazı tek hücrelilerde hareti sağlayan, yine bazı organizmaların akciğer borularında senkronize hareket ederek toz vb. partikülleri akciğerden uzaklaştıran kamçı benzeri yapı.

 

    Benzer Biyoloji Terimleri

    Kinetokor: 1.Üzerine mikrotubüllerin tutunduğu sentromer üzerindeki özelleşmiş yapı. 2. Kardeş kromatitleri bir arada tutan bölgeye sentromer denir. Sentromer üzerinde iğ ipliklerinin tutunduğu özel bölgeye ise kinetokor adı verilir.

    Ökaryotik: Golgi cihazı, mitokondri ve zarla çevrili nukleusları olan organizmalara ait.

    Kursak: 1. Kuşların sindirim sisteminde kese şeklinde genişlemiş ve besin depo edilen organ. 2. Böceklerin ve solucanların sindirim kanalının ön kısmında bulunan geniş kese.

    Düğümsel Doku: Kendi reaksiyon hızı birbiriyle ilişkili bir dizi reaksiyon için aralık sağlayan parça, örneğin Nodus sinoatrialis, yürek atışını başlatır ve yüreğin kasılma hızını düzenler.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Biyoloji Terimleri Sözlüğü