Eğitim Sitesi

Sıkıştırma yöntemi Nedir? Sıkıştırma yöntemi Hakkında Kısaca Bilgi

Sıkıştırma yöntemi Terimi Hakkında Bilgiler

Bilgisayar Terimi Olarak Sıkıştırma yöntemi:

Standard bilgisayarlar saniyede 15 veya 12 film karesini ekrana getiremezler ve kare atlamalar meydana gelir. Bu bilgisayarların filmi akıcı bir şekilde oynatabilmeleri için film dosyaları çeşitli yöntemlerle sıkıştırılır. Filmin niteliği, hareketliliği, büyüklüğü, taşıdığı renk bilgisi ve hedef platform gözönüne alınarak bu yöntemlerden biri seçilir. Herbir sıkıştırma yönteminin kendi ayarları vardır.

 

    Benzer Bilgisayar Terimleri

    VIRTUAL REALITY: Kullanıcının müdahale edebildiği 3-boyutlu ortama verilen addır. Sanal gerçeklik sayesinde kişi ilüzyonlarla yaratılmış 3-Boyutlu dünyaya adım atabilir, oradaki nesnelerle iletişim kurabilir. http://www.zd.net.com adresinde bu konuyla ilgili ayrıntılı bilgi ve bedava programlar bulabilirsiniz.

    Perspective Interpolation: Perspektif bir alan içindeki hatalı yüzeyleri düzgün bir duruma getirir. Örneğin, uzun bir mesafeye doğru giden bir demiryolu görüntüsü daralır ve renk değiştirir. Bu renkler bir bilgisayar ekranında 'Perspektive Inetrpolation'kullanılarak görüntülenebilir.

    Grayscale: Siyah/Beyaz dökümanları tarama modu.

    Bit: Binary rakamlardan biri. Bir bit, sıfır ya da bir değerini taşır. Bilgisayarın tanıdığı en küçük haberleşme birimidir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Bilgisayar Terimleri Sözlüğü