Eğitim Sitesi

Sigorta Nedir? Sigorta Hakkında Kısaca Bilgi

Sigorta Terimi Hakkında Bilgiler

Elektrik Terimi Olarak Sigorta:

Devre elemanlarım koruyan güvenlik parçasıdır.

 

Fen Bilimleri Terimi Olarak Sigorta:

Elektrik devrelerinde bulunan, yüksek akım gelmesi halinde devreyi açarak akımı kesen araç.

 

Fizik Terimi Olarak Sigorta:

Devreden geçen akımın belli bir sınırın üstüne çıkması duru- munda akımı kesmesi amacıyla kullanılan araç.

 

Ziraat (Tarım) Terimi Olarak Sigorta:

Olası bir zararın para ile karşılanacağının önceden garanti edilmesi.

 

    Benzer Elektrik Terimleri

    Tarife Sistemleri: Aynı tüketici gruplarıyla ilgili sektörler (örneğin; konut, tarım, sanayi..) ya da aynı kullanım alanları (örneğin; taşıma, aydınlatma, ısıtma,..) için düzenlenen normlaştırılmış fiyat belirleme sistemleridir. Tarife sistemlerinin konfigürasyonu ülkelere, ürünlere hizmet türlerine göre değişir. Elektrik, gaz ve merkezi ısıtma için ya sadece tüketilen enerjiye bağlı bir tarife (örneğin; küçük tüketici tarifesi) ya da iki terimli bir tarife (örneğin; güce, oda sayısına, tarım alanlarına… bağlı biri sabit, diğeri tüketilen enerjiye bağlı fiyat öngören, puant ve düşük tüketim saatleri ile mevsimlik tüketimlerin dikkate alındığı tarifeler) uygulanır.

    Termik Santral: Katı, sıvı ya da gaz halindeki fosil yakıtların kimyasal enerjisinin elektrik enerjisine dönüştürüldüğü elektrik santralıdır.

    Enerji Varlıkları (Yararlanabilen Enerjiler): Ekonomik yönden işletilebilir olup olmadıkları dikkate alınmaksızın teknolojik araçlarla yararlanılabilir duruma geçirilebilen doğadaki yoğun enerji varlıkları ya da kaynaklarının tümüdür.

    Marjinal Üretim Kapasite Maliyeti: Verilen bir planlama güvenilirlik kriterine dayalı olarak, belirli bir sürede sistemde meydana gelecek yük artışının, bu güvenilirlik kriterini sağlayacak biçimde üretim ilavesiyle bir kW için yeni üretim tesisleri yatırım maliyetindeki değişikliktir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Elektrik Terimleri Sözlüğü