Eğitim Sitesi

Şifa Nedir? Şifa Hakkında Kısaca Bilgi

Şifa Terimi Hakkında Bilgiler

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimi Olarak Şifa:

Şifa, Kur'an-ı Kerim'in isimlerinden biridir. Şifa, kelime olarak hastalıktan kurtulmak, iyileşmek demektir. Yüce Allah, Kur'an-ı Kerim'in şifa olduğunu buyurmuştur. Kur'an-ı Kerim, kalplerdeki kibir, kıskançlık, şüphe gibi hastalıklara şifadır.

 

    Benzer Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimleri

    İkmal: Eksik bir şeyi tamamlama, daha iyi bir hâle getirme, bütünleme.

    Kıyamet: 1- Yüce Allah'ın belirlediği zaman gelince kâinat düzeninin bozulup yıkılması ve dünyanın sonunun gelmesidir. 2- Dünyanın sonu ve bütün ölülerin dirilerek mahşerde toplanacağı zaman, hesap günü, kıyamet günü, mahşer günü. 3- Kainatın dengesinin, düzeninin bozularak her şeyin yok olması; Dünya hayatını sona erdirecek olan büyük olay; Kıyametin kopuş zamanını Allah'tan başka kimse bilemez.

    Salih Amel: 1-Şartlarına uygun olarak Allah rızası için yapılan ibadet. İkiyüzlülük ve gösteriş taşımayan Yüce Allah'ın rızasını, sevgisini kazandıracak olan her iş ve davranış salih ameldir. 2-Yapılması Allah ve Peygamberi tarafından istenen, fert ve toplum için faydalı işler ve davranışlardır.

    Havale: Bir işi veya bir şeyi başka birine bırakmak, ısmarlamak. Borcun bir zimmetten başka bir zimmete intikal etmesi. Borçlu kimsenin alacaklıyı, alacağını almak üzere bir başkasına göndermesi.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimleri Sözlüğü