Eğitim Sitesi

Seyyit Nedir? Seyyit Hakkında Kısaca Bilgi

Seyyit Terimi Hakkında Bilgiler

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimi Olarak Seyyit:

Hz. Ali ve Hz. Fatıma'nın (Allah'ın selâmı onlara olsun) soyundan olan kimse.

 

    Benzer Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimleri

    Gufeyle Namazı: Akşam ve yatsı namazları arasında özel şekilde kılınan iki rekât müstehap namazdır. Onun vakti akşam namazından sonra başlar ve batı tarafındaki kızartı kaybolunca biter.

    Abdest: 1- Namaz ve diğer bâzı ibâdetlerin yerine getirilebilmesi için yapılması lâzım gelen yüzü, dirseklerle berâber kolları yıkamak, başın dörtte birini mesh etmek ve topuklarla berâber ayakları temiz su ile yıkamaktan ibâret temizlik. Namazın dışındaki farzlardan biri. 2- Belli organları usûlüne göre yıkamak ve meshetmekten ibaret olan bir temizliktir, bir ibadet ve itaattir. Bir takım dinî görevleri yerine getirmek için abdest almak gerekir.

    Hayâ: Hoş karşılanmayan bir söz veya davranıştan dolayı kişinin Allah'a ve insanlara karşı mahcubiyet ve üzüntü duyması, utanması, insanı kötülük yapmaktan uzaklaştıran ve diğer canlılardan ayıran ahlaki özellik, utanma duygusu, utanç, sıkılma, ar.

    Yeis: Ümitsizlik, umudun kalmaması, istek ve arzunun tükenmesi. Mümin, hayatının hiçbir anında yeise düşmemelidir. İnsan, Allah’ın rahmetinden ümitvar olmalı ve günahlarından sık sık tövbe etmelidir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimleri Sözlüğü