Eğitim Sitesi

Şeytan Nedir? Şeytan Hakkında Kısaca Bilgi

Şeytan Terimi Hakkında Bilgiler

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimi Olarak Şeytan:

Hz. Âdem'e secde etmediği için cennetten kovulan, insanları Allah'ın emirlerine karşı kışkırtan, kötülüğe yönelten cin, gözle görülmeyen varlık, diğer ismi İblistir.

 

Tiyatro Terimi Olarak Şeytan:

Halk efsanelerinde ve sonraki büyük dinlerde kötülüğün simgesi. Tiyatroda bu rolü oynayanlar, her yanında korkunç canavar yüzleri bulunan deriden özel giysiler giyerlerdi.

 

Kur’an-ı Kerim Terimi Olarak Şeytan:

Hz. Âdem’e secde etmediği için cennetten kovulan, insanları Allah’ın emirlerine karşı kışkırtan, kötülüğe yönelten cin, iblis.

 

    Benzer Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimleri

    Ahir Zaman: 1. Dünyanın sonu, kıyamet. 2. Kıyametin yaklaştığı ve alametlerinin belirginleştiği zaman. İslam inancına göre evrenin başlangıcı olduğu gibi sonu da vardır. Ancak bunun zamanını Allah’tan başka kimse bilemez. “Ahir zaman belirtilerinden bazıları şunlardır: İlmin kalkıp cahilliğin yerleşmesi, sarhoşluk verici şeylerin yaygınlaşması, zinanın artması...” (Hadis-i Şerif)

    Hüsran: Beklenilen şeyin elde edilememesi yüzünden duyulan acı.

    Kul: Allah'ın hüküm ve tasarrufu altındaki tüm insanlar demektir.

    Berat Kandili: Aslı Beraet olan kelime sözlükte "Bir borçtan, ceza veya sorumluluktan kurtulmak; temize çıkmak; uzak olmak" gibi anlamlara gelir. Ramazan ayından hemen önceki ay olan Şaban ayının tam ortası yani 15. gecesi için kullanılan bir tabirdir. Berat gecesi, Müslümanlarca kutsal sayılan, rahmet ve af gecesi, mü'minlerin dualarının kabul, günahlarının af olduğu bir zaman dilimidir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimleri Sözlüğü