Eğitim Sitesi

Sermaye Yeterliliği Rasyosu Nedir? Sermaye Yeterliliği Rasyosu Hakkında Kısaca Bilgi

Sermaye Yeterliliği Rasyosu Terimi Hakkında Bilgiler

Ekonomi, Bankacılık Terimi Olarak Sermaye Yeterliliği Rasyosu:

Sermaye tabanının (özkaynak), teminatlarına göre farklı risk ağırlığına sahip varlıklar ve alacaklar (aktifler) ile gayrinakdi krediler ve yükümlülüklerin toplamına bölünmesi ile bulunan oran. En az % 8 olması gerekir.

 

    Benzer Ekonomi, Bankacılık Terimleri

    Asgari Ödeme: Bir taksitte bir kredi kartı borcunun ödenebileceği en küçük oran. Genellikle sabit meblağ ile ödenmemiş borcun bir yüzdesinin yükseği hangisi ise o cinsten ifade edilir.

    Bankalararası TL Aktarım Sistemi: TCMB’nin sahibi ve işleticisi olduğu EFT Sisteminin bir bileşeni olarak, bankaların birbirleri arasında gerçekleştirdikleri ödemeler ile yurt dışı finansal kuruluşlara sağladıkları muhabirlik hizmetlerine ilişkin bankacılık ödemelerinin elektronik ortamda gerçek zamanlı mutabakatını sağlayan sistemdir. (Interbank Payment System)

    Yatırım Fonu Katılma Belgesi: Belge sahibinin kurucu ve saklayıcı kuruma karşı sahip olduğu hakları taşıyan ve fona kaç pay ile katıldığını gösteren kıymetli evraktır.

    Riskten Kaçınma: (Risk Averse), Risk Alma (Risk Lover), Risk Neutral: Bir yatırımcının risk karşısında takındığı tavırları ifade etmekte kullanılan kavramlardır. "Risk averse" bir yatırımcı riskli bir portföyü ancak riskini karşılayacak garanti bir prim karşılığı kabul eden, "risk lover" bir yatırımcı yüksek bir riske rağmen bir prim talep etmeksizin garanti bir düşük getiriye razı olan, "risk neutral" bir yatırımcı ise riskle değil yatırımın getirisi ile ilgili olan yatırımcı türünü ifade eder.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Ekonomi, Bankacılık Terimleri Sözlüğü