Eğitim Sitesi

Sermaye Piyasası Nedir? Sermaye Piyasası Hakkında Kısaca Bilgi

Sermaye Piyasası Terimi Hakkında Bilgiler

Ekonomi, Bankacılık Terimi Olarak Sermaye Piyasası:

Şirket pay senetlerinin ve uzun vadeli (bir yıldan fazla) borç senetlerinin çıkarıldığı ve alınıp satıldığı piyasa.

 

    Benzer Ekonomi, Bankacılık Terimleri

    Kaydi Takas: Üyelerin, takasa olan para borçları ile takastan olan para alacaklarının hesaben ödenmesi ile menkul kıymet borçları ile menkul kıymet alacaklarının hesaben teslimidir.

    Basel Bankacılık Denetim Komitesi: İsviçre'nin Basel kentinde yerleşik olan Uluslararası Mutabakat Bankası (BIS) çatısı altında faaliyet gösteren ve bankacılık sektöründe küresel ölçekte ihtiyati düzenlenme çerçeveleri hazırlayan uluslararası bir kuruluştur. Komite, aynı zamanda bankaların denetimi başlığında iş birliği sağlamaktadır. Komite, küresel finansal istikrarı sağlamlaştırmak amacıyla başta sermaye ve likidite alanlarında olmak üzere düzenleme çerçeveleri yayımlar ve bu düzenlemelerin ülkelerdeki uygulamalarını izler. Komite, temel kararlarını ve çalışma planını, Merkez Bankası ve Denetim Otoriteleri Başkanları Grubu'nun (GHOS) onayına sunar. (Basel Committee on Banking Supervision - BCBS)

    Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu(BDDK): Bankacılık sektöründe düzenleme ve denetimin etkinliğinin artırılması ve bağımsız bir karar alma mekanizmasının oluşturulması amacıyla kurulmuş, idari ve mali özerkliğe sahip bir kamu kurumu.

    Destek Seviyesi: 1- Fiyatların düşerken yoğun alımlar ile karşılaştığı ve daha aşağıya düşmekte zorlandığı seviyedir. 2- Piyasa fiyatının daha fazla düşmeyeceği, yeni alışların geleceğinin düşünüldüğü seviye.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Ekonomi, Bankacılık Terimleri Sözlüğü