Eğitim Sitesi

Sepya Nedir? Sepya Hakkında Kısaca Bilgi

Sepya Terimi Hakkında Bilgiler

Fotoğrafçılık Terimi Olarak Sepya:

Çeşitli kimyasal banyolarla fotoğraf baskısının kahverengi ve tonlarına boyanması işlemi.

 

    Benzer Fotoğrafçılık Terimleri

    Kızılötesi: Elektromanyetik renk tayfının kırmızı ucunun ötesinde, görülmesi mümkün olmayan dalga boyuna sahip ışık ışınları. Özel olarak bu renge duyarlı kılınmış filmlerle görüntülenebilirler. (infrared)

    Hiperfokal (Maksimum Alan Derinliği): Diyaframın açıklığına bağlı olarak, sonsuzluğu kapsayacak biçimde bir alan derinliği elde etmek için mümkün olan en yakın netlenebilecek noktadır.

    Balık Göz: İnsan gözünün normalde 53 derece bir görüş açısı vardır. Dijital fotoğraf makinesi ve video kameralar gibi cihazların objektiflerinde bu değerin üstüne de çıkılabilir altına da inilebilir. Balık Gözü olarak adlandırılan objektif türünde görüş açısı değerleri 100 derece ile 180 arasında değişebilir. Balık Göz objektiflerde geniş abir görüş açısı neticesinde görüntülerde eğri hatlarla bükülme ve yuvarlaklık hakim olur.

    Tabaka (Büyük Format) Film: 10x12cm veya daha büyük olan ve büyük format fotoğraf makinelerinde kullanılan film tipi. Şaside bulunan film, çekim anında fotoğraf makinesinin arkalığında bulunan yerine yerleştirilir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Fotoğrafçılık Terimleri Sözlüğü