Eğitim Sitesi

Sekonder Tepki Nedir? Sekonder Tepki Hakkında Kısaca Bilgi

Sekonder Tepki Terimi Hakkında Bilgiler

Biyoloji Terimi Olarak Sekonder Tepki:

İlk enjeksiyondan günler, haftalar, hatta aylar sonra yapılan ikinci bir antijen enjeksiyonuyla başlatılan hızlı antikor üretimi.

 

    Benzer Biyoloji Terimleri

    Mikroflamentler: Hücre iskeletini oluşturan üç elemandan biridir. - Aktin proteinlerinden oluşur. - Hücre şeklinin korunmasında, kas kasılmasında, hücre hareketi ve hücre bölünmesi sırasında boğumlanmanın oluşmasında sorumludur.

    Nükleus: 1- Çekirdekçik. Ökaryot hücrelerde bir ya da daha fazla sayıda bulunan kalıtım materyali olan DNA ile çeşitli organik ve inorganik maddeler kapsayan çift katlı zarla çevrelenerek sitoplâzmadan ayrılmış olan hücre organeli. 2- Ökaryot hücrelerde kalıtım materyali DNA'nın bulunduğu zarla çevrili yapı.

    Seleksiyon: Seçilim, ayıklama. Yeryüzünde, uygun çevre şartlarında canlı bireylerin sayısı hızla (geometrik) artar. Artış böyle devam etseydi yeryüzü kısa zamanda yaşanmaz olurdu. Bu durumu engellemek için yani canlı sayısını sabitlemek için doğada işleyen mekanizmaya doğal seleksiyon denir. Doğal seleksiyon sonucu, ortama uyamayan canlı bireyler yok olurlar ve canlı sayısı dengelenir.

    Yarı Parazit: Özel emeçleri ile konak canlının odun borularından su ve mineral alarak fotosentez yapabilen bitkilerdir. Örnek: Ökse otu

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Biyoloji Terimleri Sözlüğü