Eğitim Sitesi

Şeker Hastalığı (Diabetes mellitus) Nedir? Şeker Hastalığı (Diabetes mellitus) Hakkında Kısaca Bilgi

Şeker Hastalığı (Diabetes mellitus) Terimi Hakkında Bilgiler

Beslenme ve Diyet Terimi Olarak Şeker Hastalığı (Diabetes mellitus):

Pankreastaki özel hücreler tarafından yetersiz insülin üretilmesinin neden olduğu bir hastalıktır. Başka kaynaklardan sağlanan insülinle ya da daha az karbonhidrat yenerek denetlenemediği zaman kanda zararlı olacak derecede yüksek düzeyde glikoz birikmesine yol açar.

 

    Benzer Beslenme ve Diyet Terimleri

    Dışkı: Gaita, feçez.

    Aspartam: 2 farklı çeşit amino asit olan(aspartat ve fenilalanin) ve ayrı halleriyle doğal olarak da pek çok besinde bulunan içeriklerin bir araya gelmesiyle oluşan şekerden 200 kat daha tatlı bir tatlandırıcıdır.

    Enzim: Kimyasal tepkimelere aracılık eden ve metabolizmanın belirli hızda olmasını sağlayan protein yapısında organik madde.

    Temel Metobolizma Hızı (Basal Metabolic Rate - BMR): Temel metobolizma hızı diğer bir değişle Temel metabolizma kalori yakma oranı, vücudun dinlenme anında, temel yaşam fonksiyonlarını sürdürmek için harcadığı tahmini enerji miktarıdır. Genellikle gün boyunca harcanan enerjinin yarısından fazlası, hayati fonksiyonları sürdürmek için kullanılan enerjidir. Temel metabolizma hızınızı etkiliyen faktörler; boyunuz, kilonuz, yaşınız ve cinsiyetinizdir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Beslenme ve Diyet Terimleri Sözlüğü