Eğitim Sitesi

Şehremini Nedir? Şehremini Hakkında Kısaca Bilgi

Şehremini Terimi Hakkında Bilgiler

Tarih Terimi Olarak Şehremini:

1.Osmanlılar Dönemi'nde Tanzimat'a değin sarayların ve devlet yapılarının, bakımına onarımına, haremin giderlerine ve aylık işlerine bakmakla yükümlü devlet görevlisi. 2. Belediye Başkanı.

 

Osmanlı Türkçesi Terimi Olarak Şehremini:

Şehremaneti teşkilatının (Belediye) başında olan kişi.

 

    Benzer Tarih Terimleri

    Tarblusgarp Savaşı: Tarblusgarp Savaşı'nın Nedenleri : 1. Siyasi birliğini geç sağlayan İtalya'nın sömürge arayışına çıkmış olması 2. İtalya'nın sömürge elde etmek amacıyla Trablusgarp'a göz dikmesi İtalya, Avrupa devletlerinin de onayını alarak 28 Eylül 1911'de Trablusgarp'a asker çıkardı. Tarblusgarp Savaşı Osmanlı Devleti Trablusgarp'a deniz yolu ile asker gönderemedi. Mısır üzerinden de asker gönderemedi. Gönüllü subaylar Trablusgarp'a gizlice gönderildi. Bu subaylar büyük başarılar elde ettiler. İtalya Çanakkale'ye saldırdı, başarılı olamayınca On iki Ada'yı işgal etti. Bu arada Birinci Balkan Savaşı çıktı. Osmanlı Devleti, 18 Ekim 1912 tarihinde İtalya ile Uşi Antlaşması'nı imzalayıp savaştan çekildi.

    Şaman: 1- Sibirya'da oturan bazı Türk boylarında tef çalarak, dans ederek, şarkı söyleyerek ayin yapan ve böylece ruhlarla ilişki kurarak hastalıkları iyi ettiğine, istenilen birtakım sonuçları sağladığına inanılan kimselere Avrupalıların verdikleri ad. 2- Eski Türklerde din adamı.

    Anzaklar: Avustralya ve Yeni Zelanda Ordu Birlikleridir. Birinci Dünya Savaşı'nda, Çanakkale Cephesi'nde ve Fransa'daki cephelerde savaştılar.

    Diktatörlük: Egemen ve mutlak bir siyasi gücün, bir veya birçok kişinin oluşturduğu bir yürütme organınca yürütüldüğü siyasi organ.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Tarih Terimleri Sözlüğü