Eğitim Sitesi

Seciye Nedir? Seciye Hakkında Kısaca Bilgi

Seciye Terimi Hakkında Bilgiler

Tarih Terimi Olarak Seciye:

Karakter.

 

İnkılâp Tarihi ve Atatürkçülük Terimi Olarak Seciye:

Yaradılış, huy, karakter.

 

    Benzer Tarih Terimleri

    Antropoloji: İnsan ırklarını inceleyerek sınıflandıran bilim dalıdır. İnsanın vücut yapısının ve öteki fiziksel özelliklerinin nasıl oluştuğunu, nasıl geliştiğini, nasıl büyüdüğünü ve nasıl değiştiğini, insanların yeni becerileri nasıl kazandığını, dinsel inanışların, siyasal örgütlenmelerin, sanatın nasıl doğduğunu , hangi aşamalarla geliştiğini araştıran ana bilim dalıdır.

    Boğazlar Sorunu: İstanbul ve Çanakkale Boğazlarının stratejik askerî önemi nedeniyle hem Osmanlı Devleti’ni hedef alan, hem de Avrupa ülkelerinin kendi aralarında çekişmelere yol açan sorundur.

    Memorandum: Bir devletin başka bir devlete siyasal bir sorunla ilgili olarak gönderdiği uyarı yazısıdır. Diplomatik bir notadır.

    Çin Seddi: MÖ: 210 yılında tamamlanan, Çin'i kuzeydeki göçebe toplulukların (özellikle Hunların) saldırılarını önlemek amacıyla yapılan insan yapısı en büyük duvardır. Çin Seddi, ortalama bir kaç yüz metrede bir yapılan kulelerle desteklenmiştir. Uzunluğu 2.400 Km. ve yüksekliği 4 ile 9 metre arasında değişmektedir. Üzerinde 4 metre genişliğinde bir yol vardır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Tarih Terimleri Sözlüğü