Eğitim Sitesi

Screen Perde Nedir? Screen Perde Hakkında Kısaca Bilgi

Screen Perde Terimi Hakkında Bilgiler

Yapı-Dekorasyon Terimi Olarak Screen Perde:

Güneş kırıcı özelliği ile iş yerlerinde, iç ve dış cephelerde de kullanılabilen teknik bir malzemedir. Screen, ince file şeklinde üzerine cam elyafı dokunmuş PVC kumaştır. Alüminyum boru üzerine sarılarak zincir kontrollü bir mekanizma ile hareket ettirilir.

 

    Benzer Yapı-Dekorasyon Terimleri

    Demir: Demir-çelik sektörünün ana hammaddesi demir cevheridir. Bir madenin cevher olarak değerlendirilebilmesi için işletilmesi ve kullanılmasının ekonomik olması gerekmektedir. Çelik sanayiinde kullanılan demir cevherlerinin harman tenörünün yaklaşık en az % 57 demir olması arzu edilmektedir. Demir genellikle açık işletme yöntemi ile çıkarılmaktadır. Peletleme işlemiyle de zenginleştirilmekte ve yüksek fırınlarda kolay işlenebilmesi sağlanmaktadır. Demir dayanıklı ve sert olmasına karşı işlenmesi kolaydır. Kalıplanabilir, ısıtılıp işletilebilir ve alaşımı yapılabilir. İnşaat endüstrisinde kullanılır.Çelik ve birçok ev eşyası demirden üretilir.

    Kolon: 1. Betonarme karkas yapılarda kirişlerden aldığı sabit ve hareketli yükleri kendi altındaki taşıyıcı elemanlara ileten, düşey olarak çalışan yapı elemanlarına denir. 2. Sıhhi tesisatta düşey ana boru.

    Anlaşma: İnşaat proje yöneticisi ve mal sahibi veya yüklenici ve mal sahibi arasındaki sözleşme hükümlerini içeren belge. Bunda başka evraka da atıf yapılabilir.

    Ebeveyn Banyosu: Yatak odasında bulunan banyo.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Yapı-Dekorasyon Terimleri Sözlüğü