Eğitim Sitesi

Savaş Nedir? Savaş Hakkında Kısaca Bilgi

Savaş Terimi Hakkında Bilgiler

Sosyal Bilgiler Terimi Olarak Savaş:

1. Barış yoluyla çözümlenemeyen sorunların çözümü için bir devlet ya da devletler grubunun diğer bir devlet ya da devletler grubuna karşı güçlerini kullanarak yaptıkları silahlı veya silahsız mücadeleler.

2. Devletlerin diplomatik ilişkilerini keserek giriştikleri silahlı mücadele, harp, cenk.

 

Tarih Terimi Olarak Savaş:

İki veya daha çok devletin birbiriyle diplomatik ilgilerini keserek silâhlı kuvvetlerle vuruşmaları, harp.

 

    Benzer Sosyal Bilgiler Terimleri

    Vatan: Yurt, sıla, memleket.

    Unsur: Öge.

    TRT (Türkiye Radyo Televizyon Kurumu): Türkiye'de halkı bilgilendirmek, gündemi takip etmelerine yardımcı olmak, halkı eğlendirmek, neşeli zaman geçirtmek için kurulan kurumlardan biridir. TRT'nin çalışmalarına başladığı ilk kitle iletişim aracı radyo'dur. TRT programları, Türkçe'yi doğru ve etkili kullanma konusunda örnek olmaktadır. 6 Mayıs 1927 yurdumuzda ilk radyo yayınları başladı. 18 Ocak 1937'de Atatürk'ün emri ile Ankara radyosu yayınına başladı. 1 MAYIS 1964 TRT kuruldu. İlk genel müdürü Ayhan ÖZTRAK oldu. 31 Ocak 1968'de TRT Ankara televizyonu deneme yayınlarına başladı. 1 Temmuz 1984'te TRT televizyonu programlarının tümü renkli ve stereo olarak yapılmaya başladı.

    Kurumsal Etnografya: Kurumlarda çalışan bireylerin kişisel deneyimlerinin kurumdaki güç ilişkilerini ve kurumun diğer özelliklerini ortaya çıkarmak için kullanıldığı araştırma tekniği.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Sosyal Bilgiler Terimleri Sözlüğü