Eğitim Sitesi

Satürn Gezegeni Nedir? Satürn Gezegeni Hakkında Kısaca Bilgi

Satürn Gezegeni Terimi Hakkında Bilgiler

Uzay ve Astronomi Terimi Olarak Satürn Gezegeni:

- Güneş sisteminin 2. Büyük gezegenidir.
- Kütlesi % 94 hidrojen ve % 6 helyumdan oluşur.
- En düşük yoğunluktaki gezegendir.
- Soğuk bir gezegendir.
- Gezegen yüzeyinde beyaz lekeler vardır.
- Satürn'ün etrafındaki halkalar, evrende serbest halde dolaşan küçük meteor ve buz parçaları gibi değişik cisimlerin Satürn'ün çekim alanına yakalanması sonucu olmuştur.

 

    Benzer Uzay ve Astronomi Terimleri

    Kütlesel Çekim: Doğanın temel kuvvetlerinden biri, tüm maddeler arasında var olan bir kuvvet. Bu kuvvet manyetik, elektriksel, elektromanyetik ve çekirdek içinde etkin olan nükleer kuvvetlerden daha zayıf olup, maddenin iç yapısında rol oynamaz. İki cismin kütleleriyle doğru aralarındaki uzaklığın karesiyle ters orantılıdır.

    Astroid: Güneş sistemi'nde, çoğunlukla Mars ve Jüpiter arasındaki astroid kuşağında bulunan, ama bazıları (örneğin Apollo astroidleri) Dünya'nın yörüngesiyle kesişen yörüngelerde ilerleyen, çapları üçyüz kilometre kadar olabilen kaya parçaları.

    Hilal: 1- Ay'ın ilk ve son günlerindeki görünüm durumu. 2- Yarıdan azı görülen Ay veya gezegen evresi. uzanım açısının 90° den küçük olması halinde oluşur.

    Nova: Parlaklığı birden bire artan (on - onüç kadir) ve maksimuma ulaştıktan sonra parlaklığı yavaş yavaş azalan değişen yıldız.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Uzay ve Astronomi Terimleri Sözlüğü