Eğitim Sitesi

Saten Boya Nedir? Saten Boya Hakkında Kısaca Bilgi

Saten Boya Terimi Hakkında Bilgiler

Yapı-Dekorasyon Terimi Olarak Saten Boya:

Yarı mat boya. Yüzey hatlarını gizleme özelliğinden dolayı, macun ya da alçı ile düzeltilmiş yüzeylerde dekoratif amaçlı uygulanır. Kaygan bir yapıda olup, silinebilir özelliktedir.

 

    Benzer Yapı-Dekorasyon Terimleri

    Asma Dolap: Yerden yüksek, tavana kadar veya tavandan belli bir mesafe aşağıdan duvara montajı yapılarak sabitlenen dolap çeşididir.

    Shaggy Halı: Shaggy halılar genel görünümüne göre uzun ve kalın tüylü post görünümlü halılardır. Shaggy halılar genellikle 5 cm ve 3 cm uzunluğunda hav (tüy) yüksekliğinde olmaktadır. İpleri kalın ve tercihe göre bükümlü, düz cinsleri olmaktadır. Kullanılan iplikte ipliğin yumuşak olmasına, halıya dokunuşta rahat bir temas sağlamasına dikkat edilmektedir. Shaggy halılar ilk bakışta post görünümünü andırmakla beraber isteğe göre her türlü ebatları yapılabilmektedir. Halılarda kullanılan iplikler alerji yapmamakta, insan ve çevre sağlığa hiçbir zararlı madde içermemektedir. Üretimde özellikle dikkat edilen husus sağlıktır. Shaggy halılar alışılagelmiş klasik halı tarzından tamamıyla farklı bir halı çeşididir. Desenleri modern ve geometrik desenlerden oluşmaktadır. Renk olarak iki grubta üretim yapılmaktadır. Birinci grub parlak canlı renkler den oluşan halı grubu, ikinci grub koyu, pastel renklerden oluşan halılardır.

    Rijit: Sert, katı, eğilmez, bükülmez. Oynak ya da esnek olmayan.

    Çini: Bir çeşit beyaz topraktan yapılan ve fırında pişirilen üzeri sırlı seramik işlerine verilen ad.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Yapı-Dekorasyon Terimleri Sözlüğü