Eğitim Sitesi

Sanayi Devrimi Nedir? Sanayi Devrimi Hakkında Kısaca Bilgi

Sanayi Devrimi Terimi Hakkında Bilgiler

Coğrafya Terimi Olarak Sanayi Devrimi:

18. yüzyılın ikinci yarısıyla 19. yüzyılın ilk yarısı arasında İngiltere'de, makineleşme alanında çeşitli buluşların, enerji, tekstil, demir, çelik ve ulaştırma üretimlerini etkilemesi sonucu üretimde meydana gelen değişimdir.

 

Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimi Olarak Sanayi Devrimi:

18. yy.'ın son çeyreğiyle 19. yy.'ın ilk çeyreği arasında önce İngiltere'de, sonra Kıta Avrupa'sında ortaya çıkan üretimde serileşmeyi ve makineleşmeyi kapsayan gelişme süreci.

 

Sanat Terimi Olarak Sanayi Devrimi:

Yeni buluşların üretime uygulanması ve bunların en önemlisi olan buhar gücü ile çalışan makine, makineleşmiş endüstriyi doğurmuş ve bu da Avrupa'da sermaye birikimini arttırmıştır. İşte buna Sanayi Devrimi denilmektedir.

 

    Benzer Coğrafya Terimleri

    Baraj Gölü: Bir akarsu yatağında kurulan barajların gerisinde biriken suların oluşturduğu suni göl.

    Obruk: Karstik kuyular. Baca veya kuyu şeklinde, keskin köşeli, derin çukurluklara obruk denir. Derinliği 250-300 m'yi bulabilen obrukların bazılarının tabanında göl bulunur. Türkiye'de İç Anadolu'nun güneyinde ve Toroslar'da yaygın olarak obruklar görülür. İçel'deki Cennet-Cehennem mağaraları ve Konya'daki Kızören obruğu ülkemizdeki en güzel örneklerdir.

    Ilıca: Kaplıca

    Sütun: Su damlacıkları içindeki kalsiyum karbonatın mağara tavanında birikmesi ile oluşan sarkıt ve mağara tabanında birikmesiyle oluşan dikitin zamanla birleşmesiyle meydana gelen birikim şeklidir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Coğrafya Terimleri Sözlüğü