Eğitim Sitesi

Sanat Nedir? Sanat Hakkında Kısaca Bilgi

Sanat Terimi Hakkında Bilgiler

Sosyal Bilgiler Terimi Olarak Sanat:

1. Bir duygunun, bir tasarının ya da özelliğin anlatımında kullanılan yöntemlerin tümü.

2. Bir şey yapmada gösterilen ustalık, hüner beceri, yetenek.

 

Edebiyat Terimi Olarak Sanat:

Bir duygunun, bir tasarımın, bir düşünce ya da güzelliğin biçimlendirilip anlatımında kullanılan yöntemlerin tümü, bu yöntemlerle erişilen yaratıcılık.

 

Sanat Terimi Olarak Sanat:

1- Belli kalıplar içine konulamayan ve estetik olan insan duygularının dışa vurumudur. İnsanların, tabiat karşısındaki duygu ve düşüncelerini çizgi, renk, biçim, ses, söz ve ritm gibi unsurlarla güzel ve etkili bir biçimde ve kişisel bir üslûpla ifade etme çabasından doğan ruhsal bir faaliyettir.

2- İnsanoğlunun ortaya çıkardığı yapıtlarda, güzellik ülküsünün ifadesi. Doyurucu estetik yaşantılar oluşturmak amacıyla dürtüler oluşturma becerisi.

 

Dil ve Anlatım Terimi Olarak Sanat:

Bir duygu, tasarı, güzellik vb. nin anlatımında kullanılan yöntemlerin tamamı veya bu anlatım sonucunda ortaya çıkan benzersiz ürünler.

 

Müzik-Dans Terimi Olarak Sanat:

İnsanda estetik duyguyu heyecana getirecek eserler meydana getirme işi.

 

Turizm ve Otelcilik Terimi Olarak Sanat:

Bir duygunun, tasarının ya da güzelliğin anlatımında kullanılan yöntemlerin tümü ya da bu anlatım sonucu ortaya çıkan üstün yaratıcılık.

 

Genel Türkçe Terimi Olarak Sanat:

İnsanoğlunun kurguladığı yapıtlarda güzellik ülküsünün ifadesidir. Doyurucu estetik yaşantılar oluşturmak amacıyla dürtüler meydana getirme becerisi.

 

Görsel Sanatlar | Resim Terimi Olarak Sanat:

1. Bir duygunun, tasarımın veya güzelliğin anlatımında kullanılan yöntemlerin tamamı veya bu anlatım sonucunda ortaya çıkan üstün yaratıcılık.

2. Belli bir uygarlığın veya topluluğun anlayış ve zevk ölçülerine uygun olarak yaratılmış anlatım.

 

    Benzer Sosyal Bilgiler Terimleri

    Ayin: Din adına yapılan törendir.

    Tekfur: 1. Bizans Devleti'nde illeri yöneten vali. "Kayı Beyi Osman Bey Bizanslı tekfurları yenerek Osmanlı Devleti'nin kurucusu olmuştur." 2. Bizans İmparatorluğu zamanında vali düzeyinde olan yöneticilerle Anadolu ve Rumeli'deki Hıristiyan beylerine verilen ad.

    Kolluk Amiri: Kolluk işlevsel olarak, yasaların ve düzenlemelerin ihlali durumunda cezalandırma işlevi gören ve böylece gelecekteki muhtemel ihlalleri önlemeyi amaçlayan bir araçtır. Kolluk kuvvetleri kolluk makamlarının işlemlerini uygulamakla yükümlü olan teşkilatlardır. İçişleri bakanı, vali ve kaymakam aynı zamanda kendi yetki alanlarının en üst kolluk amirleridir.

    Görünür İçerik: Görünebilen, yüzeydeki içerik.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Sosyal Bilgiler Terimleri Sözlüğü