Şahıs Terimi Hakkında Bilgiler
Türkçe-Dil Bilgisi Terimi Olarak Şahıs:
Kişi.
Dil ve Anlatım Terimi Olarak Şahıs:
Hikâye, roman, masal ve tiyatro gibi eserlerde anlatılan/sahnelenen olayları var eden ve yaşayan insan ve insan hüviyetine büründürülmüş varlık.
Benzer Türkçe-Dil Bilgisi Terimleri:
Kelime: 1. Tek başına anlamı olan ya da cümle kuruluşlarında anlamın tamamlanmasına yardım eden ses veya ses topluluğuna sözcük (kelime) denir.
2. Bir vey
Geniş Ünlü: Çenenin aşağıya inmesiyle oluşan ünlü. "a, e, ı, i" ünlüleri.
Bağımlı Sıralı Birleşik Cümle: En az iki cümleden oluşan yalnız başlarına kullanıldıklarında da bir yargı bildiren fakat özneleri, nesneleri veya tümleçleri ortak olan birbirine vir
Bağlayıcı Ünsüz: 1. Ünlüyle biten kelime kök ve gövdelerine ünlü ile başlayan bir ek eklendiğinde veya ünlüyle başlayan başka bir kelime ile birleştiğinde aradaki ses
İkinci Çoğul Kişi: Siz kişisini karşılayan birim.
Soru Sıfatı: 1. Adın yerini, sayısını, durumunu ve zamanını soru yoluyla belirten sıfat: Kaç defa, hangi çocuk, kaçıncı kat, ne zaman gibi.
2. Varlıkların yerin
Yan Cümlecik: Temel cümlenin bir ögesi olan, eylemsiyle kurulan ve kesin bir yargı bildirmeyerek temel cümleyi destekleyen cümle.
Topluluk Adı: Şekil bakımından teklik durumunda olduğu halde, anlamca topluluk kavramı taşıyan ad: alay, bölük, grup, ordu vb.