Eğitim Sitesi

Saf Döl Nedir? Saf Döl Hakkında Kısaca Bilgi

Saf Döl Terimi Hakkında Bilgiler

Fen Bilimleri Terimi Olarak Saf Döl:

Genotip olarak homozigot olup kendi kendilerini döllediklerinde her zaman aynı genotip ve fenotipte bireyler oluşturan canlı.

Kısaca bir karakteri belirleyen genlerin ikisi de baskın veya ikisi de çekinik ise buna saf döl (homozigot, arı döl) denir. UU, uu, BB, aa

 

    Benzer Fen Bilimleri Terimleri

    Metal: Elektrik ve ısıyı ileten, tel ve levha getirilebilen element.

    Damar Sertliği: Atardamar iç yüzeyinde yaşlanma,yıpranma,kireçlenme nedeniyle ortaya çıkan kan dolaşımı güçlüğü ve kan basıncının artması hastalığı.

    Antikor: 1. Vücuda giren yabancı maddeleri yok etmek için vücudun ürettiği savunma maddesi. 2. Özel bir antijene cevap olarak B lenfositleri ve plazma hücreleri tarafından meydana getirilen ve bağışıklıktan sorumlu olan glikoprotein yapısındaki maddeler. İmmunoglobulinler (IgG, IgM, IgA, IgD ve IgE tipleri) ve bunların alt grupları gibi kazanılmış bağışıklık elemanları. 3. Hastalık etkisini zararsız hale getirmek için vücutta oluşan savunma maddeleridir.

    Arı Döl: Her hangi bir karakter bakımından birbirine eş yani homozigot olan bir karakterin, kendi ile eş karakterdeki canlı ile birleşmesinden ortaya çıkan saf döldür. Kısaca bir karakteri belirleyen genlerin ikisi de baskın veya ikisi de çekinik ise buna arı döl (homozigot, saf döl) denir. UU, uu, BB, aa

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Fen Bilimleri Terimleri Sözlüğü