Eğitim Sitesi

Sadaka-i Cariye Nedir? Sadaka-i Cariye Hakkında Kısaca Bilgi

Sadaka-i Cariye Terimi Hakkında Bilgiler

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimi Olarak Sadaka-i Cariye:

Öldükten sonra da amel defterimize sevap yazdıran sadakaya denir. Örnek: Çeşme yaptırmak, okul yaptırmak, cami yaptırmak, köprü yaptırmak, ilim adına kitaplar yazmak. (Sadakayı Câriye)

 

    Benzer Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimleri

    Âmil: Cüâle, müsakat vb. akitlerde işi yapmayı üstlenen kimse.

    Bid'at: Dinin aslından olmadığı halde dindenmiş gibi algılanan şeylerdir. İslam'ın temelinde olmayıp sonradan ortaya çıkan şeyler. Kur'ân-ı Kerim ve Sünnet'te bulunmayan ve Ashapça da bilinmeyen, özellikle din esaslarına ilişkin sonradan çıkma kimi ibadet ve davranış biçimleri ve inanca yönelik yorumlar.

    Nafile Oruç: Nafile oruçlar; sünnet, müstahap, mendup diye isimlendirilirler. Bir gün öncesi veya bir gün sonrasıyla beraber tutulan Aşure Günü orucu; 'Eyyam-ı Bîz' denilen her hicrî ayın on üç, on dört ve on beşinci günleri tutulan oruç; zilhiccenin başından itibaren tutulan dokuz gün oruç ve şevval ayında tutulan altı gün oruç sünnet oruçlardandır.

    Taassup: 1-Herhangi bir delile dayanmadan, bir fikre körü körüne bağlanmaktır. 2-Bir düşünceye, bir inanışa aşırı ölçüde bağlanıp ondan başka bir düşünceyi ve inanışı kabul etmeme, bağnazlık.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimleri Sözlüğü