Eğitim Sitesi

Sabitleme Dikişi (Stitch-In-The-Ditch) Nedir? Sabitleme Dikişi (Stitch-In-The-Ditch) Hakkında Kısaca Bilgi

Sabitleme Dikişi (Stitch-In-The-Ditch) Terimi Hakkında Bilgiler

Moda ve Dikiş-Nakış Terimi Olarak Sabitleme Dikişi (Stitch-In-The-Ditch):

Sabitlik sağlamak için kullanılan kısa dikiş (örn. Bir bel bandının yan dikişlerinde lastiği düz tutmak ve kıvrılmasını önlemek için).

 

    Benzer Moda ve Dikiş-Nakış Terimleri

    Büyük Gelmek: Ölçüden fazla olmak, bol, geniş veya uzun gelmek.

    Fermuar (Zipper): 1- Çeşitli tür, en ve uzunlukta mevcut olan, yaygın kullanılan bir tutturma gerecidir. Zincir ve sargı fermuarlar bir dizi amaç için kullanılırlar; gizlenmiş fermuarlar genelde etek ve elbise açıklıklarında kullanılır; daha kalın, uzun ve açık uçlu fermuarlar ceketler için uygundur. Fermuarlar giysideki konumlarına bağlı olarak farklı şekillerde dikilir (örn. katlanmış kumaşa dikilen bir fermuar dikişin üstünde ve kapalı fermuar dikişin içinde kullanılır). 2- Giysi, çanta vb. yerlerde kullanılan, karşılıklı dişler ve bunların üzerinde yürüyen kapatıcıdan oluşan düzenek, cırcır, carcur. (Fr.) fermoir

    Rulo Brit (Rouleau Carrier): Dar bir kumaş şeridi ile yapılan ve kemeri desteklemesi için bel bandına dikilen veya giysinin yan dikişlerine takılan halka.

    Elde Dikilen Gizli Dikiş (Prickstitch): Elde çalışılan küçük, aralıklı iğne ardı dikiş, genelde fermuar takılırken görünmez dikiş çalışmak için kullanılır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Moda ve Dikiş-Nakış Terimleri Sözlüğü