Eğitim Sitesi

Sabit Ücret Nedir? Sabit Ücret Hakkında Kısaca Bilgi

Sabit Ücret Terimi Hakkında Bilgiler

Elektrik Terimi Olarak Sabit Ücret:

Abonelerin enerjiyi marjinal maliyete eşit fiyatla satın almaları ve kurumun gelir gereksiniminin tamamının karşılanması için diğer satış gelirleriyle birlikte tahsil edilmek üzere her aboneye uygulanan bir bedeldir.

 

    Benzer Elektrik Terimleri

    Tablocu: Trafo Merkezleri ile bazı Santrallarda bulunan ve işletme şartlarını göz önünde tutarak, ilgili talimatlara ve Yük Dağıtım Merkezleri'nin isteklerine uygun manevra yapan ve enerjinin kalitesini kontrol ederek gerektiğinde Yük Dağıtım Kontrol Merkezlerini uyaran kimsedir.

    OMIP: İşletme Yönetiminin İyileştirilmesi Programı.

    Kurulu Güç: Kullanım yerindeki kurulu makina, motor, cihaz ve elektrikli aletler ile bu yerlerin aydınlatılması ve ısıtılmasına yarayacak her türlü elektrikli cihazların üzerinde yazılı olan güçlerin toplamıdır.

    Senkronize Olma: Bir Üretim Grubu, ya da çalışır durumda Üretim Grubunun (Gruplarının) bağlı bulunduğu bir şebekenin, diğer bir Şebeke ya da Enerji Sisteminin baralara bağlanmış ve böylece bu Şebekenin Frekansının ve faz ilişkilerinin bağlantı noktasında bağlandığı Şebeke ya da Enerji Sisteminin (duruma göre) Frakansı ve faz ilişkileri ile aynı olması (işletme toleransları dahilinde) durumu.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Elektrik Terimleri Sözlüğü