Eğitim Sitesi

SVGA Nedir? SVGA Hakkında Kısaca Bilgi

SVGA Terimi Hakkında Bilgiler

Fotoğrafçılık Terimi Olarak SVGA:

Kamera veya ekran teknolojisinde 800×600 çözünürlüğü ifade eden bir deyiştir.

 

    Benzer Fotoğrafçılık Terimleri

    Pozlama Kilidi: Metre ölçümü yapıldığında, bazı durumlarda karenin ana konusu görüntünün merkezinde olmayabilir. Konu içindeki ana konuyu doğru pozlamak için, pozlama kilidine basılır, çekilmek istenen konu karenin içine tekrar yerleştirilir. Genellikle modern makinelerde pozlama kilidi işlemi deklanşöre yarım basarak, daha sonra metre ölçümü işlemini yaparak, daha sonra konu yerleştirilerek yapılır.

    Enstantane Öncelikli Pozlama: Bu yarı otomatik fonksiyon ile fotoğrafçı enstantaneyi belirler, fotoğraf makinesi de doğru pozlama için bu değere karşılık gelen diyafram değerini otomatik olarak ayarlar.

    Tungsten Aydınlatma: Tungsten kullanan lambadan yayılan sürekli ve yüksek renk ısısına sahip ışıktır. Evde kullanılan ampullerin çoğu tungstendir. Fotoğraflarda amber rengini hâkim renk olarak öne çıkarır, bunun önüne geçebilmek için mavi renkli filtre veya tungsten ışık için özel olarak üretilmiş bir film kullanılabilir. Dijital fotoğraf makineleri ise tungsten için beyaz ayarına sahiptir.

    Perspektif Kontrollü Objektif: Objektifin bir kısmında yer alan optik grubunun kaydırılabildiği bir mekanizmaya sahip, perspektifteki bozulmayı engellemeye ve optik aks ile film yüzeyini paralel tutabilen yapısı sayesinde çizgilerin paralel olmasına yarayan özel objektif tipidir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Fotoğrafçılık Terimleri Sözlüğü