Eğitim Sitesi

SSL (Secure Sockets Layer) Nedir? SSL (Secure Sockets Layer) Hakkında Kısaca Bilgi

SSL (Secure Sockets Layer) Terimi Hakkında Bilgiler

Bilgisayar Terimi Olarak SSL (Secure Sockets Layer):

Netscape Communications tarafından tasarlanan, internet üzerinden şifrelenmiş, güvenli iletişimi sağlayan protokoldür. SSL çoğunlukla browser'lar ile server'lar arasındaki iletişimlerde kullanılır.

 

Teknolojik Ürünler Terimi Olarak SSL (Secure Sockets Layer):

Ağ üzerindeki mesaj iletişiminin güvenliğinin yönetimi için Netscape tarafından oluşturulmuş bir program katmanı.

 

    Benzer Bilgisayar Terimleri

    Morphing/Morfen: (Kesintisiz Dönüşüm): Bilgisayar animasyonunda Morphing (metamorfozdan geliyor, dönüştürmek demek), iki obje arasındaki akıcı ve dikişsiz geçiş olarak tanımlanır. Burada 2D ve 3D objeler birbirlerinden ayırdedilmelidir.2D metamorfozlar iki resmi dönüştürürler, 3-D varyasyonu ise bir animasyondaki iki üç boyutlu (3D) objeyi dönüştürür. Terminatör 2'deki efektlerin 2D ve 3D dönüşümleridir. Çoğu 3-D program sadece aynı nokta ve üçgen sayısına sahip objeleri dönüştürebiliyor.

    ARPANET: İleri Araştırma Projeleri Ajansı Bilgisayar AğıARPA tarafından finanse edilen ve Internet'e öncülük eden bir uzun mesafe iletişim ağıdır. İletişim konusundaki araştırmalara temel oluşturmuş, Internet'in geliştirilmesi sırasında omurga rolü üstlenmiştir. ARPANET birbirine kiralık hatlar üzerinden bağlı ve paket anahtarlayan bilgisayar sistemlerinden oluşmuştu. Savurma Bakanlığı İleri Araştırma Projeleri Ajansı (Defence Advanced Research Projects Agency).

    IVIA: Çok yönlü video Sanayicileri Birliği.

    Public Domain Software: Telif hakkı olmayan ve serbestçe el değiştirilen ve kopya edilen yazılım.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Bilgisayar Terimleri Sözlüğü