Eğitim Sitesi

SIMO Şeması Nedir? SIMO Şeması Hakkında Kısaca Bilgi

SIMO Şeması Terimi Hakkında Bilgiler

Turizm ve Otelcilik Terimi Olarak SIMO Şeması:

Simo kelimesi İngilizcedeki "simultaneous movement cycles (simultane hareket devresi)" tanımının baş harflerinden oluşmuştur. Ellerin ayakların, başın veya vücudun başka unsurlarının hareketlerinin kayda alınmasıdır. Genellikle sağ ve sol elin hareketlerini göstermek için çizilir. SİMO şemasının en önemli fonksiyonu etkin olmayan hareket modellerinin, boş zamanın, ziyan edilen hareketin saptanmasına yardımcı olmasıdır. Turizm sektöründe, özellikle iş akım planlamasında kullanılan bir tekniktir.

 

    Benzer Turizm ve Otelcilik Terimleri

    Düşük Faizli Tatil Kredisi: Dar gelirlilerin tatil yapmalarına yardımcı olmak üzere faizi düşük, borç para verilmesi.

    Outgoing Servisi: Seyahat acentalarında, yurt içinde veya dışında gezecek kişi ve grupların gidecekleri yerlere ait ulaştırma araçlarının, otellerin, biletlerin temini ve gezilerin düzenlenmesi görevini üstlenen servis.

    Telekomünikasyon: Haber, yazı, resim, sembol veya her çeşit bilginin tel, radyo, optik ve başka elektromanyetik sistemlerle iletilmesi, bunların yayımı veya alınması.

    Dikey Bütünleşme: 1- Aynı sektörde ancak farklı üretim dallarında faaliyet gösteren firmaların faaliyetlerini birleştirmeleridir. Turizm sektöründe bir hava yolu şirketinin, tur operatörleri, konaklama tesisleri vb. ile yapacağı işbirliği dikey bütünleşmeye örnek gösterilebilir. 2- Bir şirketin birbirini tamamlayan hizmetleri hiyerarşik olarak bünyesinde toplaması.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Turizm ve Otelcilik Terimleri Sözlüğü