Eğitim Sitesi

Rustik Nedir? Rustik Hakkında Kısaca Bilgi

Rustik Terimi Hakkında Bilgiler

Yapı-Dekorasyon Terimi Olarak Rustik:

Kır, köy evi havası taşıyan.

 

Perdecilik Terimi Olarak Rustik:

Ahşap ya da metalden yapılmış perdeleri taşımaya yarayan düzenek.

 

    Benzer Yapı-Dekorasyon Terimleri

    Paslanmaz Çelik: İçinde %18 oranında krom, %8 oranında nikel bulunan ve pas tutmayan çeliktir. Aşınmaya ve paslanmaya son derece dayanıklı olduğu için donatımda ve yapıların yüzlerini kaplamakta kullanılmaktadır.

    İkincil Renkler: Herhangi iki birincil rengin karışımı olan renk.

    Görünüş: Bir yapının tümünün ya da bir parçasının düşey bir düzleme perspektifsiz olarak düşürülmüş gibi çizilen şekli. Binanın tüm cephelerinin görünüşleri çizilerek her görünüşte, cephe kaplamasının çeşidi, kapı ve pencere doğramalarının şekli, pencere kanatlarının açılış yönü belirtilmektedir. Yağmur olukları iniş boruları gösterilir. Fazla ayrıntılara girilmeden, gerekli görülen yerlere kodları verilir. Görünüşler kat planlarının çizildiği ölçekte çizilmektedir.

    Elektrikli Panel Radyatör: Tamamen kalorifer ya da kombi ile ısıtma prensibiyle çalışan, odanın neresine monte edilirse edilsin, tüm mekanı eşit şekilde ısıtıan ısıtma gerecidir. Kablosuz radyo frekanslı uzaktan kumandalı oda termostadı ile radyatörünüzü yönetebilir, günlük, haftalık, aylık program yapabilir, radyatörün çalışmasını LCD ekrandan izlenebilir. Elektriğin olduğu her yerde çalışır. Duvara monte edildiği için yerden tasarruf sağlanır; istenirse odadan odaya taşınabilir. Tesisat, baca bağlantısına gerek olmadan kısa sürede montajı yapılır ve fişe taktığınız an çalışmaya başlar. Ayarlanabilen termostadı ile istenen derecede ısınır. Tamamen sessizdir. Dekoratif düz yüzeyi, temizliğini kolaylaştırır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Yapı-Dekorasyon Terimleri Sözlüğü