Eğitim Sitesi

Router Nedir? Router Hakkında Kısaca Bilgi

Router Terimi Hakkında Bilgiler

Teknolojik Ürünler Terimi Olarak Router:

Birden fazla ağı birbirine bağlayan cihaz; ağlar arasında paketleri akıllı bir şekilde yönlendirir.

 

Bilgisayar Terimi Olarak Router:

Yöneltim alanı. Bir kişinin yönetimi altında olan ve kendi aralarında bilgi alışverişinde bulunan yönelticilerin kümesi. Yönetsel Alan, yöneltici.

 

Bilgisayar Terimi Olarak Router:

1. İki veya daha fazla network arasındaki bağlantıyı sağlayan özel amaçlı bilgisayar. Bu bilgisayar bütün vaktini hangi adresten gelen paketlerin hangi adrese hangi yol üzerinden gideceğini ayarlamakla geçirir.

2. Yönlendirici. Bir ağ ile diğeri arasındaki iletişimi sağlayan cihaz.Routing:YöneltmeVeri paketinin gideceği bir sonraki sisteminin doğru olarak seçimi.

 

    Benzer Teknolojik Ürünler Terimleri

    Miracle Zone (Mucize Bölgesi): Bu kullanışlı özellik, depoladığınız yiyeceklerin türüne göre buzdolabının bölmelerinden birinde farklı sıcaklık seçmenize imkan verir.

    LED TV: İng. Light Emitting Diode (Işık Yayan Diyot) Arka aydınlatmasında LED teknolojisinin kullanıldığı düz panel ekranlarda uygulanan görüntüleme teknolojisidir. LED TV, Light-emitting dioedes (LEDs) olarak da bilinmektedir, aynı zamanda LED televizyonlar için Led arkadan aydınlatmalı LCD televizyonlar da denilmektedir.

    Buharlı Kurutma Makinesi: Bazı buharlı kurutma makineleri, bir yandan daha az enerji tüketirken diğer yandan zamandan ve paradan kazanmanızı sağlamak için geliştirilen buhar teknolojisini kullanır.

    IMAP4: Message Access Protocol 4 (Mesaj Erişim Protokolü 4) olarak da bilinen bu teknoloji, kullanıcıların cep telefonlarının tarayıcısı üzerinden e-posta mesajlarını almalarını ve göndermelerini sağlar.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Teknolojik Ürünler Terimleri Sözlüğü