Eğitim Sitesi

Rotond Nedir? Rotond Hakkında Kısaca Bilgi

Rotond Terimi Hakkında Bilgiler

Yapı-Dekorasyon Terimi Olarak Rotond:

Planı bir daire olan, kubbeli yapı.

 

    Benzer Yapı-Dekorasyon Terimleri

    Vizkozite (Viskozite): Bir sıvımsı maddenin akmaya gösterdiği karşı koyma. Viskozite, bir akışkanın, yüzey gerilimi altında deforme olmaya karşı gösterdiği direncin ölçüsüdür.

    Yarım Ayaklı Lavabo: Diğer lavabolardan farkı, lavabo altındaki yarım ayaktır. Ayak burada taşıyıcı değil görüntü ve model farklılığı veren bir aksesuardır. Ara musluk ve sifon tamamen görünmez durumdadır. Ebatları ve montaj ölçüleri standartlar doğrultusunda üretici firmanın modellerine göre değişir.

    Sürme Kapı: Özellikle kapının açılması için belli bir alana ihtiyaç vardır. Bu alanın olmadığı veya kapı tarafından kullanıldığında sıkıntı olduğu durumlarda sürme kapılar tercih edilir. Kapı kanadı alttan veya üstten sürme kapı rayları ile bağlanır. Sağa veya sola sürülmek suretiyle kapı açılır ve kapanır. Sürme kapı kilidi ile kilitlenir. Genelde çift kanat uygulaması yapılmasına karşın, tek kanat yapılır ve duvar yüzeyine doğru kanat çekilerek kapının açılması sağlanır.

    Pirinç: Bakıra çinko karıştırılarak elde edilen bir alaşım. Kolay işlenebilen, korozyona dayanıklı ve dekoratif olabilen bir materyaldir. Kullanım alanları, duş kapıları, kapı kolları, dekoratif raflar, perdelikler, borular, valfler, vanalar, sıhhi tesisat malzemeleri vb.dir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Yapı-Dekorasyon Terimleri Sözlüğü