Eğitim Sitesi

Robust Kestirim Nedir? Robust Kestirim Hakkında Kısaca Bilgi

Robust Kestirim Terimi Hakkında Bilgiler

Haritacılık (Kartografya) Terimi Olarak Robust Kestirim:

Robust istatistiğine dayanan, en küçük kareler ile birlikte yinelemeli ağırlıklarla ve kaba ölçü haritalarını ortaya çıkarılması için uygulanan bir dengeleme yöntemi, kaba hataları ayıklanabilen daha genel bir dengeleme türü.

 

    Benzer Haritacılık (Kartografya) Terimleri

    Fotogrametri: Nesnelerin fotoğraflarını çekerek, üzerinde ölçüler yaparak ve yorumlayarak nesneler ve çevre hakkında güvenilir bilgiler elde etme bilimi ve teknolojisi.

    Kamera Kalibrasyonu: Ölçü kameralarının içi yöneltme elemanlarının belirlenmesi ve distorsiyon ve ayırma gücü özelliklerinin saptanması için, genellikle kamera üreten fabrikalarda, yapılan çalışmaların tümü.

    Sayısal Fotoğraf: Sayısal kameralar ile çekilmiş ya da tarayıcılar aracılığı ile analog fotoğraflardan dönüştürülmüş, gri değerleri sayılarla belirlenmiş ve bilgisayar dosyalarında saklanan, gerektiğinde bilgisayar etrafında görüntülenebilen, baskı yoluyla analog biçimine.

    Kabartı Ötelemesi: Nesneler ve nesne haritaları arasındaki yükseklik farkları nedeniyle, hava fotoğraflarında ve uydu görüntülerinde, merkezsel izdüşümde olması gereken konumdan farklı yerde oluşması, yükseklik farkından ileri gelen öteleme.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Haritacılık (Kartografya) Terimleri Sözlüğü