Eğitim Sitesi

Richter Ölçeği Nedir? Richter Ölçeği Hakkında Kısaca Bilgi

Richter Ölçeği Terimi Hakkında Bilgiler

Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimi Olarak Richter Ölçeği:

Depremin büyüklüğünü tanımlayan matematiksel bir formül.

 

Coğrafya Terimi Olarak Richter Ölçeği:

1- Amerikalı Charles F.Richter' in depremlerin şiddetini ölçmek için geliştirdiği ölçek

2- Sismoloji ´de kullanılan, dünya genelinde meydana gelen depremlerin aletsel büyüklüklerini ve sarsıntı oranını belirleyen ve sınıflara ayıran uluslararası ölçüm birimi.

 

Deprem Terimi Olarak Richter Ölçeği:

Bilim adamı Charles Francis Richter tarafından geliştirilen ve depremlerin aletsel büyüklüğünü tanımlamak için kullanılan ölçek.

 

    Benzer Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimleri

    Normal İş Süresi: Çalışma yaşamının tarafları için en uygun olan günlük ve haftalık iş süresi uzunluğu.

    Tüzel Kişi: Gerçek kişi olan insanlar gibi maddi bir varlığı olmamasına rağmen hukukun kişi saydığı kurum, kuruluş ve müesseselere tüzel kişi (hükmi şahıs) denir. Tüzel kişiler; Kamu Tüzel Kişileri ve Özel Hukuk Tüzel Kişileri olmak üzere ikiye ayrılır. Örneğin; Kamu Tüzel Kişisi : Devlet, Belediyeler, Köy, D.S.İ gibi kuruluşlar. Özel Hukuk Tüzel Kişisi : Şirketler, kooperatifler, vakıflar, dernekler, sendikalar, siyasi partiler gibi kuruluşlar.

    Müeyyide: Yaptırım; destek; hukuk kurallarının uygulanmasını sağlamak ve zorlamak için yasalara konulan hükümler; bir kuralın emir ve yasaklarına uyulmadığı zaman karşılaşılacak olan tepki.

    Göçer: Belirli bir otlatma alanına sahip olmayan, yılın her mevsiminde aile bireyleri ve hayvanları ile birlikte başka yerlere geçici olarak konaklayarak hayvancılık yapan insanlar.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimleri Sözlüğü