Eğitim Sitesi

Restitüsyon Nedir? Restitüsyon Hakkında Kısaca Bilgi

Restitüsyon Terimi Hakkında Bilgiler

Yapı-Dekorasyon Terimi Olarak Restitüsyon:

İlk şekline getirme, restitüe etme.

 

Turizm ve Otelcilik Terimi Olarak Restitüsyon:

İlk şekline getirmek.

 

Sanat Terimi Olarak Restitüsyon:

Yeniden tasarımlama. Kısmen rölöveye dayanan bir çalışmadır. Kısmen veya tamamen yok olmuş yapının çizimlerini kalıntısının rölövesine dayanarak yeniden çizilmesine verilen ad.

 

Sosyal Bilgiler Terimi Olarak Restitüsyon:

Zarar görmüş tarihi bir binayı aslına uygun yeniden inşa etmek.

 

    Benzer Yapı-Dekorasyon Terimleri

    Feng Shui: Sözcük anlamı "rüzgar ve su"dur. Rüzgar ve su, doğayı etkileyen iki akıcı elementtir. Feng Shui, yerküreyle uyum içinde yaşama sanatı ve pratiği anlamına gelir. Böylesine bir uyumu sağlamak için de her ortam için değişik teknikler kullanılır. Feng shui inanışına göre yaşamak ve çalışmak için doğru yeri seçerseniz yaşamınız neşe ve bollukla dolar. Yerkürenin rüzgarları ve sularıyla uyum içinde yaşamak kendimize mutlu, olumlu yaşamlar yaratmak anlamına gelir. Feng shui'nin bin yıllar öncesine dayanan bir tarihi vardır. Genel olarak yalnızca Doğu'da uygulanmış, Batı'da batıl inanç muamelesi görmüştür. 20. yüzyılda dünyada yayılmıştır ve şu anda tarihinde en popüler olduğu dönemi yaşamaktadır.

    Patyo: Bir evde taş döşeli avlu.

    Sağır: Penceresiz, saydamsız.

    Piramit: 1. Tepeleri ortak bir noktada birleşen, tabanları da herhangi bir çokgenin birer kenarı olan birtakım üçgenlerden oluşmuş cisim. 2. Mısır firavunlarının mezarlarına verilen ad.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Yapı-Dekorasyon Terimleri Sözlüğü