Eğitim Sitesi

Resmi Müzayede Pazarı Nedir? Resmi Müzayede Pazarı Hakkında Kısaca Bilgi

Resmi Müzayede Pazarı Terimi Hakkında Bilgiler

Ekonomi, Bankacılık Terimi Olarak Resmi Müzayede Pazarı:

Kayıtlı sermayeli olarak kurulan ve çıkarılmış sermayelerini esas olarak risk sermayesi yatırımlarına yönelten şirketlerdir.

 

    Benzer Ekonomi, Bankacılık Terimleri

    Teminat Tamamlama (Margin call): Açılan pozisyonun tersine piyasa hareketi sonrası pozisyonun performansını garanti etmek için satımcı veya brokerin ek fonlar veya başka teminatlandırabilir enstrümanlar talep etmesine verilen tanımlamadır.

    Uluslararası Pazar: BİST Uluslararası Menkul Kıymetler Serbest Bölgesi içinde "Serbest Bölgeler Mevzuatına" göre faaliyet gösterecek esas olarak eski Doğu Bloku Ülkeleri, Türk Cumhuriyetleri ve Orta Doğu ülkelerindeki şirketlere ait menkul kıymetlerin işlem göreceği pazardır.

    Gelir: 1- Belli bir dönem içinde işletme faaliyetleri sonucu öz sermayenin artan kısmı. 2- İşletmenin ticarî faaliyetleri sonucu işletmeye giren fonlar. 3- Mal ve hizmet satışı karşılığında elde edilen para.

    Bankalararası Kart Merkezi (BKM): Banka kartları ve kredi kartlarının takas ve mutabakatını sağlamak üzere 1990 yılında 13 kamu ve özel Türk bankasının ortaklığında kurulmuş olan, tüzel kişiliği haiz bir ödeme sistemidir. BKM aracılığıyla bankalar birbirleri adına yaptıkları kredi kartı ve banka kartı ödemelerinin takasını ve mutabakatını sağlamaktadır. BKM netleştirme usulüne göre çalışmaktadır ve netleştirme sonucu oluşan borçların mutabakatı TCMB İstanbul Şubesi nezdinde bulunan hesaplar üzerinden gerçekleşmektedir. (Interbank Card Center - ICC)

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Ekonomi, Bankacılık Terimleri Sözlüğü