Eğitim Sitesi

Resim Nedir? Resim Hakkında Kısaca Bilgi

Resim Terimi Hakkında Bilgiler

Sanat Terimi Olarak Resim:

Yüzey üzerinde oluşturulan her türlü iki boyutlu kompozisyon.

 

Tarih Terimi Olarak Resim:

Osmanlı Dönemi'nde kimi eşyadan ya da işlerden alınan vergi.

 

Hukuk Terimi Olarak Resim:

Devlet daire ve kurumlarında görülen hizmet ve yapılan giderlerin karşılığı olarak, sadece o işle ilgisi bulunan kişilerden alınan bir gelir.

 

Görsel Sanatlar | Resim Terimi Olarak Resim:

Gözlem, duygu ve düşüncelerimizi çizgi, açık-koyu ve renk gibi elemanlarla belli estetik kurallar çerçevesinde iki boyutlu bir yüzeyde biçimlendirme sanatıdır.

 

    Benzer Sanat Terimleri

    Somut Sanat: Geometrik bir kompozisyon anlayışını anlatmaktadır. 1930'larda konstrüktivistleri ve De Stijl akımını anlatmak için kullanılır.

    Serigrafi: 1- İpek Baskı ve Şablon baskı adlarıyla da anılan bu teknik Çin'de ve Japonya'da yüzyıllar önce kumaşlara baskı yapmak için kullanılmıştır. Bir çerçeveye ipek, sentetik iplik veya bronz telden ince bir dokuma gerilerek elde edilen eleğin basılmayacak yeri kapatılır. Oluşan kalıp kağıt üzerine oturtulur ve eleğin içine konan baskı boyasının sıyrılarak alttaki kağıda geçmesiyle baskı elde edilir. 2-Özel dokulu İpekli bir kumaş kullanılarak özgün baskılar yapma işlemi.

    Ölçümleme: Sanat eğitiminde, kriterlere dayalı olarak yapılan ve belirlenen puan veya harf sistemi ile değer biçme veya derecelendirme.

    Sivri Kemer: Yarıçapı kemer açıklığının yarısından büyük olan ve kilit noktasından birleşen iki daire yayından meydana gelen kemer çeşididir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Sanat Terimleri Sözlüğü