Eğitim Sitesi

Reseptör Nedir? Reseptör Hakkında Kısaca Bilgi

Reseptör Terimi Hakkında Bilgiler

Beden Eğitimi ve Spor Terimi Olarak Reseptör:

Uyarıyı alan duyu organı.

 

Fen Bilimleri Terimi Olarak Reseptör:

Çeşitli uyarıları alabilen ve duyu organlarının yapısında bulunan özelleşmiş hücre, hücre grupları veya sinir uçları. Almaç

 

Biyoloji Terimi Olarak Reseptör:

1. Çeşitli uyarıları alabilen ve duyu organlarının yapısında bulunan özelleşmiş hücre, hücre grupları veya sinir uçları. Almaç

2. Hücre içinde ya da üzerinde hormon, ilaç, virüs vb. nin özel bir hücre cevabının verilmesine yol açan veya bunların hücreye girmesini sağlayan, protein, glikoprotein ya da oligosakkaritlerden oluşan yer veya yapı.

3. Belirli kimyasalların veya uyartıların tanıyıcısı konumunda olan, bazı hallerde de bunların hücreye girmesini veya bunlara karşı bir cevabın oluşturulmasını mümkün hale getiren yer veya yapı, almaç.

 

    Benzer Beden Eğitimi ve Spor Terimleri

    Beslenme: İnsanın büyüme, gelişme, sağlıklı ve üretken olarak uzun süre yaşaması için gerekli olan besin ögelerini yeterli miktarda alıp vücutta kullanması.

    Statü: 1. Bir kimsenin, bir kurum veya bir toplum içindeki durumu. 2. Bir topluluk veya bir toplum içinde bir kimsenin durumu veya kazandığı saygınlık. 3. Kadro bakımından bağlı olduğu durum, pozisyon. 4. Tüzük.

    Endomisyum: Kas lifini saran bağ dokusu, kılıf.

    Hamle: İleri atılma, atılım, saldırış.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Beden Eğitimi ve Spor Terimleri Sözlüğü