Eğitim Sitesi

Renkli Cam Nedir? Renkli Cam Hakkında Kısaca Bilgi

Renkli Cam Terimi Hakkında Bilgiler

Yapı-Dekorasyon Terimi Olarak Renkli Cam:

Ergitme prosesi öncesi, cam harmanına renklendirici katkıların ilavesiyle elde edilen harmandan renkli camlardır. Muhtelif renklerdeki camlar, yalınkat camlamalarda ve yalıtım camı kombinasyonlarında düşük yansıtmalı güneş kontrol kazançları sağlarken, güneş ve ısı kontrol kaplamaları camlar ile ayna üretiminde alt cam olarak da kullanılabilirler.

 

    Benzer Yapı-Dekorasyon Terimleri

    Puf: Üstü ve çevresi kumaş kaplı, ayakları görünmeyen, alçak bir tabure biçiminde mobilya.

    Modern Mimarlık: 19. yy'lın endüstri devrimi sonucunda ortaya çıkan, gelişmelere dayanan, günümüzün gereksinmelerine, sanat anlayışına ve yapı teknolojisine uygun mimarlık. Modern mimarlık, tarihsel eski biçimlerin kopyaları yerine özgün tasarıma dayanır. İyi bir yapı, estetik çekicilik kadar kullanılma amacına uygun niteliklere de sahip olmalıdır. Böylece modern mimarlıkta iç mekanların ve planın düzenlenmesi en az dış görünüş kadar önem kazanmıştır.

    Davlumbaz: Mutfaklardaki yemek kokularının ve buharının dışarıya atılması veya bir karbon filtre konularak havanın temizlenmesi amacıyla kullanılır. Kullanım esası bakımından ankastre tipi mutfak aspiratörlerine benzerlik gösterirler. Yalnız teknolojik bakımdan gelişmiştir.

    Tefriş: Yapımı bitmiş bir yapı ya da yapı bölümünün, sabit nitelikte olmayan mobilya, halı gibi eşya ile döşenip, donatılması işlemi.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Yapı-Dekorasyon Terimleri Sözlüğü