Eğitim Sitesi

Renal Nedir? Renal Hakkında Kısaca Bilgi

Renal Terimi Hakkında Bilgiler

Biyoloji Terimi Olarak Renal:

Böbreğe ilişkin.

 

Sağlık-Tıp Terimi Olarak Renal:

Böbrekle ilgili.

 

    Benzer Biyoloji Terimleri

    Lökoplast: 1. Bitki hücrelerinde yada bazı kamçılı tek hücrelilerde bulunan ve madde depo eden merkezler olarak iş gören renksiz plastidler. 2. Bazı bitki hücrelerinde yedek besin depolayan renksiz madde.

    Solucanlar: Solucanların vücutları genelde yuvarlak veya yassı şekillidir. Tenya, bağırsak solucanı, kıl kurdu gibi türleri omurgalı hayvanların sindirim sisteminde parazit yaşar. Eşeyli olarak üremelerine rağmen bazı türleri eşeysiz olarak rejenerasyonla çoğalabilir. Çift eşeyli olanlarında hem yumurta hem sperm üretilir. Ancak solucanlarda genellikle kendi kendini dölleme görülmez.

    Çok Alellilik: Bir türde bir özellikle ilgili olarak ikiden fazla gen çeşidinin bulunması durumuna çok alellilik denir. Bireyler bu alellerden ancak ikisini taşıyabilir. Bu genlerin birbirlerine karşı baskınlık ve çekiniklik durumlarına bağlı olarak farklı fenotipik kombinasyonlar görülebilir.

    Taksonomi: Canlıların sınıflandırılması ve bu sınıflandırmada kullanılan kural ve prensipler. Canlıları sınıflandıran bilim dalı.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Biyoloji Terimleri Sözlüğü