Eğitim Sitesi

Rekonstrüksiyon Nedir? Rekonstrüksiyon Hakkında Kısaca Bilgi

Rekonstrüksiyon Terimi Hakkında Bilgiler

Yapı-Dekorasyon Terimi Olarak Rekonstrüksiyon:

Yeniden kurma, inşa, imar.

 

Sanat Terimi Olarak Rekonstrüksiyon:

1. Restitüsyona dayanılarak yapılan bir çalışmadır. Restitüsyona göre yeniden inşa etmeyi ve bu şekilde inşa edilmiş bir yapılaşmayı ifade eder.

2. Bir sanat yapıtının ve özellikle bir yapının elde kalan az sayıda kalıntısı ve başka belgeler yardımıyla eski biçiminin belirlenerek yeniden yapım işlemine verilen ad.

 

Sosyal Bilgiler Terimi Olarak Rekonstrüksiyon:

Yeniden inşa etme.

 

İnşaat Terimi Olarak Rekonstrüksiyon:

Bir kentin tümünün, bir parçasının ya da bir yapının özgün biçimiyle yeniden kurulması; yeniden inşa etme.

 

    Benzer Yapı-Dekorasyon Terimleri

    Akrilik: 1. Yüksek performanslı akrilik esaslı boya veya su-bazlı boyalarda kullanılan sentetik polimerdir. Boyanın bağlayıcısı gibi, akrilik reçineler, kaplamanın kimyasallara dayanmasına ve ışık haslığı nedeniyle renginin kalıcı olmasına olanak sağlar. 2. Metilmetakrilat monomerlerinin polimerizasyonu ile elde edilir. Küvet ve duş teknesi üretiminde yaygın olarak kullanılan malzemedir.

    Krom: Gümüş gibi parlak, mavimsi beyaz, kolay kınlan sert bir madendir. Havaya karşı çok dayanıklıdır, nemli havada bozulmaz, yani paslanmaz. Bu niteliğinden dolayı, paslanma olasılığı büyük olan madenlerden birçoğu ince bir krom tabakası ile kaplanır (kromlama). Krom doğada filizleri çok olan bir madendir. Krom, doğada genellikle kristal halde bulunur. Dünyamızın katılaşması sırasında ilk kristalleşen elementlerden biridir. Krom cevheri başlıca metalurji, kimya, refrakter ve döküm kumu sanayinde kullanılır. Metallurji sanayinde krom; ferrokrom, ferro-siliko-krom, krom bileşikleri, ekzotermik krom katkıları, diğer krom alaşımları ve krom metali şeklinde tüketilir. Krom kimyasalları paslanmayı önleyici özellikleri dolayısıyla uçak ve gemi sanayinde yaygın olarak ; kimya endustrisinde de sodyum bi-kromat, krumik asit ve boya hammaddesi yapımında, metal kaplama, deri tabaklama, boya maddeleri (pigment), seramikler, parlatıcı gereçler, katalistler, boyalar, organik sentetikler, konserve yapma ajanları, su işleme, sondaj çamuru ve diğer birçok alanda tüketilir.

    Gazetelik: Gazete koymaya yarayan küçük çatkı.

    Fleksibilite: Esneklik. Kaplamanın yük altında temel tabakası, alt temel tabakası ve taban seviyelerinde meydana gelebilecek değişimleri karşılayabilme yeteneğidir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Yapı-Dekorasyon Terimleri Sözlüğü