Eğitim Sitesi

Rehber Nedir? Rehber Hakkında Kısaca Bilgi

Rehber Terimi Hakkında Bilgiler

Genel Türkçe Terimi Olarak Rehber:

1. Kılavuz.

2. (mecaz) Birinin doğruyu bulmasına yardımcı olan, yol gösteren kimse veya şey, delil.

 

Turizm ve Otelcilik Terimi Olarak Rehber:

Profesyonel Turist Rehberi.

 

Kütüphanecilik Terimi Olarak Rehber:

Çoğunlukla dizi halinde (örneğin American Library Directory—Amerikan Kütüphaneleri Rehberi) basılmış olan alfabetik veya kısaca sınıflandırılmış bir düzen içinde belirli kişiler, şirketler, kuruluşlar, kurumlar, vb. hakkında iletişim bilgisi (isimler, adresler, telefon/faks numaraları, vd.) ile diğer gerekli ayrıntıların (bağlı kuruluşlar, konferanslar, basılmış eserler, üyelikler, vd.) sunulduğu bir liste. Çoğu kütüphane, güncel rehberleri referans koleksiyonlarında bulundurmaktadır.

 

    Benzer Genel Türkçe Terimleri

    Özgün: 1.Yalnız kendine özgü bir nitelik taşıyan, orijinal. 2. Bir buluş sonucu olan, nitelikleri bakımından benzerlerinden ayrı ve üstün olan. 3. Çeviri olmayan, asıl olan (metin).

    Olgunlaşmak: 1. Meyve olgun hale gelmek. "Bu şeftaliyi olgunlaşmadan koparmışsın" 2. Düşünce, yazı olgun duruma gelmek. "Yazılarım olgunlaşmadan kitap çıkarmak istemiyorum." 3. Bilgi, görgü, deneyim kazanmak, hoşgörüyle yaklaşmak. "Askerlik yaptıktan sonra epey olgunlaşmış."

    Manastır: Bazı kesin kurallara bağlı rahip veya rahibelerin dünya ile ilgilerini keserek yaşadıkları yapı.

    Konferans: Topluluğa bir konuda bilgi vermek amacıyla yapılan konuşma. Uluslararası bir sorunun çözülmesi için yapılan toplantı.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Genel Türkçe Terimleri Sözlüğü