Eğitim Sitesi

Rehabilitasyon Nedir? Rehabilitasyon Hakkında Kısaca Bilgi

Rehabilitasyon Terimi Hakkında Bilgiler

Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimi Olarak Rehabilitasyon:

Esenlendirme olarak da ifade edilebilecek kavram; onarma, yeniden kazandırma, alıştırma yönünde; tıbbi, mesleki ve sosyal bir içerikle irdelenebilir. Sakatlanan yetenekleri onarmak, yeniden kazandırmak ve kişiyi sakatlığı ile birlikte yaşamaya alıştırmak.

 

Trafik ve İlk Yardım Terimi Olarak Rehabilitasyon:

İyileştirme.

 

Sağlık-Tıp Terimi Olarak Rehabilitasyon:

1- Hastalık ya da sakatlıkların kişi üzerindeki bedensel ve sosyal zararlarını en aza indirerek toplumsal hayata uyumunu artırmak için yapılan çalışmaların tümü.

2- Fiziki hareket kusurlarını düzeltme, yeniden kazandırma.

 

Beden Eğitimi ve Spor Terimi Olarak Rehabilitasyon:

1. Herhangi bir nedenle çalışma yeteneğini kaybetmiş bir organa fizik tedavi ve egzersizlerle eski fonksiyonunu kazandırmak için yapılan çalışmaların tümü.

2. Bir kimsenin iş yapmaya engel olan sakatlığını veya yetersizliğini gidermek amacıyla uygulanan tedavi, iyileştirme.

 

    Benzer Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimleri

    Tıbbı Atık: Ünitelerden kaynaklanan patolojik ve patolojik olmayan, enfekte, kimyasal ve farmasotik atıklar ile kesici-delici malzemeler ve sıkıştırılmış kaplar.

    Meslek Hastalığı: Sigortalının, çalıştırıldığı işin niteliğine göre tekrarlanan bir sebeple ya da işin yürütüm şartları yüzünden uğradığı geçici ya da sürekli hastalık, sakatlık ya da ruhi arıza halleri.

    Vali: Bir ilde devleti temsil eden en yetkili yönetim görevlisidir. Atama ile iş başına getirilir. İl Özel İdaresi Kanunu ve diğer kanunlarla İl Özel İdaresine verilen görevleri, İl Genel Meclisinin kararı gereğince ve Özel İdare Müdürlüğü teşkilatı ile yürütür. Merkezi idareye ait il kuruluşlarını da özel idare hizmetlerinde kullanabilir.

    Parsel Derinliği: Parsel ön cephe hattına arka cephe hattı köşe noktalarından indirilen dik hatların uzunluklarının ortalaması.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimleri Sözlüğü