Eğitim Sitesi

Regülatör Nedir? Regülatör Hakkında Kısaca Bilgi

Regülatör Terimi Hakkında Bilgiler

Bilgisayar Terimi Olarak Regülatör:

Teypte iki kasedin arka arkaya çalınması.

 

Kimya Terimi Olarak Regülatör:

Bir makinenin görevini istenilen ölçüde tutup ayarlayabilen araç, düzenleyici.

 

Otomobil-Araba Terimi Olarak Regülatör:

Elektrik sisteminde dinamonun çıkış voltajını ve akımını kontrol ederek, dış devreyi aşırı voltajdan ve dinamoyu aşırı akımdan koruyan düzendir.

 

    Benzer Bilgisayar Terimleri

    Micro processor: Mikro işlemci.Microcomputer: Mikro bilgisayar.

    Hosting: Bir web sitesinde bulunan resim, dosya, doküman, data vb. tüm içeriklerinin internet kullanıcıları tarafından sürekli şekilde erişebileceği bir bilgisayarda tutulmasıdır.

    CANLANDIRMA: Yakın zamana kadar sadece sinema endüstrisinin bir etkinliği olan animasyonun dilimizdeki karşılığı canlandırma'dır. Teknik olarak baktığımızda animasyon, hareketli görüntü demektir. Bugün pazardaki pek çok ürün, masaüstü bir kişisel bilgisayarlarda animasyon yapmaya olanak sağlamaktadır. Elle çizilmeyen, özel donanım yardımıyla bilgisayar ortamına aktarılmış sabit resimlerdir.

    Upload: Direk interface ya da bir modem yolu ile diğer bir bilgisayardan data almak.Konuya göre adlandırılmış binlerce ağ haberleri grubu, protokolleri çalıştıran bilgisayarlar ve Usenet ağ haberlerini ve makaleler yazan kullanıcıların oluşturduğu sistem. Tüm Internet sistemeleri Usenet'e üye değildir ve tüm Usenet sistemleri de Internet üzerinde değildir. Ağ Haberleri Aktarma Protokolü (Network News Transfer Protokol), Unix'ten Unix'e Kopya (UNIX-to-UNIX CoPy).

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Bilgisayar Terimleri Sözlüğü