Eğitim Sitesi

Redif Nedir? Redif Hakkında Kısaca Bilgi

Redif Terimi Hakkında Bilgiler

Tarih Terimi Olarak Redif:

Osmanlı İmparatorluğu'nun son dönemlerinde, askerlik görevini yerine getirdikten sonra yedeğe ayrılan 26-32 yaşları arasındaki erkeklere verilen isim.

 

Türkçe-Dil Bilgisi Terimi Olarak Redif:

Dize sonlarındaki yazılışları ve görevleri aynı olan ek, kelime ya da kelime gruplarına redif denir.

 

Edebiyat Terimi Olarak Redif:

Şiirde, kafiyeden sonra gelen, yazılışı ve anlamı aynı olan sözcüklere ya da aynı görevli eklere verilen ad.

 

    Benzer Tarih Terimleri

    Gagauz: Kara Uz=Kara Oğuz. Gagavuz da denir. Deliorman, Dobruca, Basarabya ve Ukrayna'da oturan, Hıristiyanlığı kabul etmiş ama Türkçe konuşmaya devam eden, Peçenek Türkleri soyundan gelen bir Türk boyu.

    Gulâmhâne: Selçuklu Devletinde savaşta tutsak edilen gayrimüslim çocukların eğitilmeleri; edep, haya ve İslami olarak kendilerini geliştirme bakımından kurulan, ilk olarak başkent olmak üzere, öteki büyük şehirlerde kurulan özel okulu.

    Anadolu Kadınları Müdafaa-i Vatan Cemiyeti: 9 Aralık 1919 tarihinde Sivas'da kurulan bu örgüt Anadolu'nun çeşitli yerlerinde de şubeler açmıştır. Anlaşma Devletleri'nin (İngiltere, Fransa, İtalya ve Yunanistan) Anadolu'daki işgallerine ve azınlıkların ayrılıkçı eylemlerine karşı mücadele etmişlerdir.

    Marshall Planı: II. Dünya Savaşı'ndan sonra, Avrupa'nın yeniden yapılanmasını sağlamak ve ABD'nin Avrupa'daki etkisini artırmak amacıyla 1948-1952 yıllarında uygulanan Amerikan politikasıdır. Bu uygulama ile Avrupa'daki ülkeler büyük oranda ABD'ye borçlanmışlar ve ABD'nin Avrupa'daki etkisi artmıştır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Tarih Terimleri Sözlüğü