Eğitim Sitesi

Red-Eye Nedir? Red-Eye Hakkında Kısaca Bilgi

Red-Eye Terimi Hakkında Bilgiler

Fotoğrafçılık Terimi Olarak Red-Eye:

Genellikle iç çekimlerde ya da gece çekimlerinde flaşların insan gözüne çarpması ile gözde oluşan kırmızılığı ifade eden bir deyiştir. Bu problemin ana kaynağı kameralardaki dahili flaş ünitelerinin objektife çok yakın olmasıdır. Bundan dolayı fotoğrafçıların genellikle flaş ünitelerini bir ek kol ile kameraya bağladıklarını görürsünüz.

 

    Benzer Fotoğrafçılık Terimleri

    Buffer: Her hangi bir hafıza alanında geçici bir kayıt alanının oluşumudur. Mesela internetten TV seyretmek ya da radyo dinlemek istediğinizde gelen veriyi bilgisayar hafızası önce kaydeder sonra kaydettiklerini size ulaştırmaya başlar, arada kesiklik olmaması için sürekli olarak hafızada bir yere gelen veri kaydedilerek işlemin sürekliliği sağlanmış olur.

    Tamamlayıcı renkler: Birbirlerine eklendiklerinde beyaz rengini veren renk çiftleri. Örneğin ikincil renkler (cyan, magenta ve sarı), birincil renklerin (sırasıyla kırmızı, yeşil ve mavi) tamamlayıcısıdır.

    Orta Ton Ölçümü (Orta Gri Ölçümü): Ortalama bir tona sahip bir yüzeyden ışık ölçümü alındıktan sonra (ya da %18'lik gri kart) bu değerlerin (poz süresi/diyafram açıklığı) yeniden kadraj yapıldığında çekim için kullanılmasıdır.

    Otomatik Ölçüm: Fotoğraf makinesinin bu otomatik fonksiyonu ile sistem pozlama süresi ile diyafram açıklığı değerlerinin en uygun bileşimini belirlemektedir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Fotoğrafçılık Terimleri Sözlüğü