Eğitim Sitesi

Rassenkreis Nedir? Rassenkreis Hakkında Kısaca Bilgi

Rassenkreis Terimi Hakkında Bilgiler

Biyoloji Terimi Olarak Rassenkreis:

Bir populasyonun coğrafik alt türlerinin geniş bir alana yayılmış grupları. Her alt tür kendisine komşu olandan bazı bakımlardan farklıdır fakat birbirleriyle çiftleşirler. Ancak serinin iki ucundaki gruplar tamamen farklı olabilir ve belirgin şekilde birbirleriyle döllenmeleri azalmıştır.

 

    Benzer Biyoloji Terimleri

    Siklozis: Tipik olarak bitkilerin yaprak hücrelerinde görülen sitoplazmanın dairesel hareketi.

    Kretinizm: Genç bireyde tiroid salgısının doğuştan bulunmayışından ileri gelen durumdur. Beyin ve vücut gelişiminde gerilik.

    Ses Kirliliği: Ortamda, çeşitli faktörlerin etkisiyle normalden (35-65 dB) daha fazla (65 dB üstü) ses bulunmasına ses kirliliği denir. Ses Kirliliğinin Nedenleri: 1. Plansız kentleşme. 2. Sanayileşme. 3. Hızlı nüfus artışı. 4. Trafik ve iş makineleri. 5. Hava alanları, limanlar ve demir yolları.

    Turgor: 1. Hücre duvarına sahip bitki, bakteri, mantar ve bazı protistlerde hücre içinde bulunan çözeltilerin yol açtığı basınç ve bu basınç nedeniyle zarın hücre duvarına doğru gerilip şişmesi, hücrenin normal şişkin durumu. 2. Bir bitki hücresinin osmozla su alıp şişmesi ve hücre çeperinin gergin hale gelmesi.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Biyoloji Terimleri Sözlüğü