Eğitim Sitesi

Rassenkreis Nedir? Rassenkreis Hakkında Kısaca Bilgi

Rassenkreis Terimi Hakkında Bilgiler

Biyoloji Terimi Olarak Rassenkreis:

Bir populasyonun coğrafik alt türlerinin geniş bir alana yayılmış grupları. Her alt tür kendisine komşu olandan bazı bakımlardan farklıdır fakat birbirleriyle çiftleşirler. Ancak serinin iki ucundaki gruplar tamamen farklı olabilir ve belirgin şekilde birbirleriyle döllenmeleri azalmıştır.

 

    Benzer Biyoloji Terimleri

    Perferal Direnç: Kan damarlarının kasılma ya da gevşeme durumu. Kan basıncının saptanmasında önemli bir rol oynar.

    DNA (Deoksiribonükleik Asit): Yaşayan tüm canlıların temel kalıtım maddesi. Canlılarda bulunan nükleik asittir. Çift sarmallı olup kendini eşleyebilme özelliğine sahip organik moleküldür. Canlıların genetik bilgisini nesilden nesile aktarır. Ökaryotlarda, özellikle hücre çekirdeğinde depolanmıştır.

    Verimlilik: Birim zamanda meydana getirilen yavru sayısı ile ölçülen, bir bireyin ya da populasyonun üreme kapasitesi. Fertilite.

    Gonozom: Canlının eşeyinin nasıl olacağı çoğunlukla kromozomlarla ve kromozomlar üzerindeki genlerle belirlenir. Canlıların eşeyinin belirlenmesinde görevli olan genleri taşıyan kromozomlara eşey kromozomları (gonozom) denir. İnsanlarda eşey kromozomları dişi bireylerde XX, erkek bireylerde ise XY ile gösterilir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Biyoloji Terimleri Sözlüğü