Eğitim Sitesi

Rakik Nedir? Rakik Hakkında Kısaca Bilgi

Rakik Terimi Hakkında Bilgiler

Tarih Terimi Olarak Rakik:

Köle, cariye anlamına kullanılan bir deyim.

 

    Benzer Tarih Terimleri

    Siyer: Hz. Muhammed(SAV)'in hayatını anlatan eserler.

    Areopağ: İlkçağ'da Atina Kent Devleti'nde krallık yönetiminin yıkılmasından sonra kurulan Aristokratlar (köle sahipleri) meclisidir. Bir tür hükümet görevlisi olan Arhontları seçen ve gerektiğinde onlara danışmanlık yapan meclistir. Areopağ Dönemi'nde devlet biçimi de Aristokratik (köleci) demokrasidir.

    On İki Hayvan Yılı Takvimi: Eski Türk boylarının kullandığı bir takvimdir. Bu takvimde güneş yılı esas alınmakla birlikte aylar kameridir. Zaman 60'lık bir kuşakta beş döneme ayrılır ve 12 yıllık bu dönemlere "müçel" denir. Her dönem 12 hayvan adını taşıyan dilimlere bölünmüştür. Bu hayvanlar sıçgan (sıçan), ud (öküz), kaplan, tafışkan (tavşan), balık ya da lu (kertenkele), ılan (yılan), yunt (at), koy (koyun), beçin (maymun), tagut (tavuk), it (köpek), ve tonguzdur (domuz).

    Altı Bölük Halkı: Osmanlı Devleti'nde Kapıkulu süvarilerine verilen addır. Bunlar, Sipah, Silahtar, Sağ Ulufeciler, Sol Ulufeciler, Sağ Garipler, Sol Garipler adıyla altı bölüğe ayrılmışlardır. Komutanlarına da Altı Bölük Ağası denilir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Tarih Terimleri Sözlüğü