Eğitim Sitesi

Rafineri Nedir? Rafineri Hakkında Kısaca Bilgi

Rafineri Terimi Hakkında Bilgiler

Coğrafya Terimi Olarak Rafineri:

Ham petrolü işleyen ve farklı ürünlerini ayrıştıran tesis

 

Fen Bilimleri Terimi Olarak Rafineri:

Petrolün bileşenlerine ayrıldığı tesis.

 

Sosyal Bilgiler Terimi Olarak Rafineri:

Şeker, petrol vb. maddelerin arıtıldığı yer, arıtımevi.

 

    Benzer Coğrafya Terimleri

    Kültür Balıkçılığı: Ekonomik değere sahip balıkların havuz, ağ kafes gibi sınırlı alanlarda besiye alınmasıyla döllenme dâhil yumurtadan başlatılarak genç bireylerin belirli bir boya veya pazar boyuna ulaşıncaya kadar yetiştirilmesidir.

    Nüfus Sayımı: Bir ülke nüfusunun nitelik ve niceliği üzerinde gerekli verileri saptamak amacıyla belli aralıklarla yapılan sayma işlemidir. Günümüzde nüfus sayımı yapılmamaktadır. Nüfus bilgileri dijital ortam üzerinden verilerle tespit edilmektedir.

    Deprem Şiddeti: Herhangi bir derinlikte olan depremin, yeryüzünde hissedildiği bir noktadaki etkisinin ölçüsü olarak tanımlanmaktadır. Depremin şiddeti, yapılar, doğa ve insanlar üzerindeki etkilerinin bir ölçüsüdür. Bu etki, depremin büyüklüğü, odak derinliği, uzaklığı yapıların depreme karşı gösterdiği dayanıklılık dahi değişik olabilmektedir. Şiddet; ölçümlere dayalı değildir, tamamen gözlemsel verilere dayanır.

    Eksplozif: Magmanın patlamalı ve proklastik madde yönünden zengin olan aktivesidir. Büyük hacimli silisli ve felsik volkanların tamamına yakını eksploziftir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Coğrafya Terimleri Sözlüğü